El Poble-sec i Sants es posen al capdavant als pressupostos participatius, La Marina punxa en participació

Ja s’ha acabat el temps per decidir sobre el futur dels diners que diversos barris es disputaven als pressupostos participatius, 30 milions d’euros a la ciutat i 3,6 milions al Districte de Sants-Montjuïc.

El 5 d’abril ha finalitzat el procés de votació per decidir quins projectes del primer Pressupost Participatiu de Barcelona superen la primera fase. En total s’han d’escollir 200 propostes, 20 per districte, de les més de 800 que van presentar-se inicialment.

No obstant això, el fet que una proposta hagi passat el cribratge no significa que automàticament es pugui dur a terme. Si no que els tècnics municipals han de valorar la viabilitat i si és factible passarà a la votació final, que es preveu per al mes de juny.

Un aspecte a destacar ha estat la diversitat de les propostes, ja que han estat moltes i que s’engloben en diferents àmbits. Per exemple, s’ha apostat per l’ampliació d’equipaments esportius; la col·locació d’ascensors i escales mecàniques públiques; la millora de parcs infantils o la remodelació de carrers.

Les propostes del barri de La Marina no han tingut massa suport

Una dotzena de les 822 propostes que van presentar-se al Pressupost Participatiu son del barri de La Marina. Entre les diferents accions destaquen la construcció d’un mur al Skate Parc per fer pintades (legalment); la instal·lació de grades al camp de La Bàscula o l’habilitació d’un espai de menjador a l’Institut Montjuïc.

L’èxit, malgrat això, no ha estat l’esperat i el seguit de propostes del barri no ha aconseguit un suport suficient per posicionar-se entre les més votades. Algunes accions superen els vint vots, (Ampliació de voreres carrer Alts Forns tram comprés entre Mare de Déu de Port i Passeig de la Zona Franca, amb 24 suports, és la més votada al barri, conjuntament la proposta “d’Arranjament de l’espai municipal: Casal de la Gent Gran La Capa”, amb 20 suports.).
La majoria de propostes de La Marina es queden en la desena de suports. Unes xifres que no conviden a l’optimisme tenint en compte els números d’altres projectes.

Per exemple la reforma del Camp esportiu Julià de Capmany per la pràctica d’esports minoritaris, de Poble-sec, ha aconseguit 2.441 vots, és la més votada, de tot el Districte i la ciutat.

Per darrere hi és l’opció de Patis esportius i inclusius, de l’escola Casals de Gràcia, amb 705 suports. I el tercer lloc l’ocupa el projecte Recuperem la Muntanyeta de l’Escola Àngels Garriga de Font d’en Fargues a Horta i Guinardó.
Pel que fa al Districte, a més de la de Poble-sec, les següents en votació amb estat els projectes “Recuperem Can Climent per a la cultura popular”, dels Castellers de Sants, és la segona amb 350 suports; “La revitalització ciutadana del passatge del Vapor vell”, a Sants, és la tercera, amb 284 suports.

Els barris més dinàmics en la participació han estat Sants i el Poble-sec. La majoria de projectes amb més suport del Districte de Sants-Montjuïc són d’aquests dos barris.

La nota positiva d’aquest escenari és que a cada districte de Barcelona li corresponen 20 accions a desenvolupar i en el cribratge es tindrà en compte la població de cada barri. Per això, encara que per vots algunes propostes no tinguin el suport necessari, després, la ponderació per nombre d’habitants pot provocar canvis, tot i que lleugers.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.