Arriba a La Marina la matinal del Club Ciclista Catalunya

Albert Aguilar

La prova tindrà lloc el 22 de març, al Passeig de la Zona Franca, entre el Carrer Foc i la carretera del Prat

El ciclisme arriba als carrers del barri de La Marina amb la quarta edició de la Matinal Ciclista de Sants Montjuïc el pròxim 22 de març, tot just el dia que el Club Ciclista Catalunya celebrarà el seu 74è aniversari.

Aquesta prova ciclista té lloc cada any al districte a l’inici de la primavera i es fa alternativament una edició a Sants i una altra a La Marina. La d’enguany serà al Passeig de la Zona Franca entre la carretera del Prat i el Carrer Foc al llarg de sis hores de ciclisme,  entre quarts de 9 i dos quarts de 15. Els participants competiran agrupats per edats i gènere en 6 categories que abasten dels 15 als 39 anys: “handbike”, cadets, juniors, Sub-23, Màster 30 i elits.

“Per fer la matinal necessitem la col·laboració voluntària dels veïns i veïnes de La Marina” ha demanat el president del Club Ciclista Catalunya, Josep Beltran, a través de les ones al programa de Ràdio de La Marina “Som30mil”, conduït per la periodista Alejandra Sánchez. Només cal inscriure el nom del voluntari o voluntària al lloc web “voluntaris2000.org” o directament posar-se en contacte amb el president del club, per qui “tota ajuda és ben rebuda”.

Aquesta és l’única matinal ciclista que es disputa a la ciutat de Barcelona, i el Club Ciclista Catalunya hi participa des que l’any 1946 va néixer al districte de Sants Montjuïc, tot i que afiliada a la Unión Velocipédica Española. Després de més de dues dècades consecutives, l’equip va haver de plegar per motius econòmics. L’any 2016, el Club Ciclista Catalunya va reaparèixer de la mà d’un exdirector de la Volta Ciclista a Catalunya, Josep Beltran i Llaveria. Aquesta nova etapa de l’entitat ha estat marcada principalment per la creació d’una escola de ciclisme per nens i nenes d’entre 5 i 16 anys i per l’organització de la Volta Ciclista al Penedès.

El 23 de març, tot just un dia després de celebrada la Matinal Ciclista al barri, es donarà sortida a la Volta Ciclista a Catalunya. La competició catalana de ciclisme per excel·lència té també una part del seu recorregut als carrers del districte. Com cada any, l’última etapa de la Volta se celebra en un circuit amb sis pujades al cim de Montjuïc. Serà així com els fanàtics i curiosos podran veure de ben a prop les estrelles del circuit professional, el proper 29 de març.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.