L’Ajuntament presenta les noves mesures per al curs escolar 2019-2020

A la ciutat de Barcelona el nou curs s’iniciarà amb noves mesures contra la segregació i l’obertura d’un nou institut al districte Sants-Montjuïc, l’Institut de les Arts, per a millorar l’oferta de places.

El principal apartat de la proposta és el que s’ha anomenat “Pla de xoc contra la segregació, per la igualtat d’oportunitats i l’èxit educatiu” que té com a objectiu millorar la detecció de casos de vulnerabilitat per a poder garantir una educació en igualtat de condicions als alumnes en aquesta situació. Per fer-ho l’ajuntament col·laborarà amb els Serveis Socials per garantir les places en col·legis i instituts de forma equitativa. Aquest pla també inclou diferents ajuts per a les persones en aquesta situació:

– Exempció de pagament de quotes per a l’escolarització, tant en centres públics com en concertats
– Gratuïtat en el servei de menjador
– Gratuïtat en activitats extraescolar esportives
– Gratuïtat en activitats d’estiu
– Garantia de plaça en centres oberts

Aquest any aquests ajuts inclouen activitats fora de l’horari escolar, ja que, també influeixen en l’èxit escolar.

També aquest curs s’ha volgut incrementar l’oferta de places educatives, sobretot al districte on s’obrirà un nou institut anomenat, Institut de les Arts. Aquest neix de la transformació de l’Escola Miquel Bleach i l’Institut Joan Coromines.
Finalment també s’augmentarà l’oferta dels cursos de formació professional. Quatre nous cursos per a grau mitjà i quatre nous per a superior. I també a batxillerat s’apeixeixen modalitats noves de l’artístic i amb orientació professionalitzadora.

El període d’inscripcions s’iniciarà el 29 de Març i finalitzarà el 9 d’abril, si voleu més informació al respecte, podeu consultar la web https://www.edubcn.cat/ca.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.