La Marina està farta: queixes entorn la seguretat

Autoritats i responsables dels cossos de seguretat escolten les queixes sobre seguretat dels veïns de la Marina

Redacció i Fotografia:Laura Sicilia

Els veïns de la Marina al·leguen sentir-se insegurs en el barri i és per això que el dimecres 21 es va celebrar, a la Casa del Rellotge, “El consell de seguretat”, una reunió extraordinària que els veïns, juntament amb la Unió d’Entitats i la Coordinadora, van exigir realitzar als càrrecs públics.

A la taula hi era la regidora del districte, Laura Pérez, el responsable en matèria d’espai públic, l’Albert Sales i dos membres dels cossos de seguretat, l’Angel Burrel, intendent de Guàrdia Urbana del districte i el Manel González, responsable dels Mossos d’Esquadra a Sants-Montjuïc.

La sala estava plena i hi havia una quarantena de gent. Els principals temes exposats van girar entorn de la inseguretat pels carrers, casos d’atracaments, agressions i violacions.També van sortir temes com les drogues, l’ocupació de pisos i la brutícia. Els veïns van aprofitar, a més, la presència de les forces de seguretat per recriminar la falta de patrulles pel barri per controlar les situacions esmentades.

Els membres de la taula van donar resposta a totes les demandes. Respecte l’ocupació d’habitatges, l’Angel Burrel va explicar que els cossos de seguretat estan limitats en aquesta matèria, perquè no poden fer res més que demanar les dades als okupes i després ja tot depèn d’actuació judicial. En el cas de la prostitució, la regidora del districte va dir que era conscient de la situació i de la presència de treballadores sexuals davant d’escoles com la Bressol Collserola o la Bàrkeno i que ja s’havien pres mesures, com la actuació del Servei d’atenció en carrer de la prostitució. Pel que fa a la seguretat, la Laura Pérez va informar sobre la duplicació d’hores extres als cossos per tal de garantir-ne aquesta, i els membres de les forces de l’ordre van explicar que disposen d’una patrulla i dues motos de dilluns a divendres  i que els caps de setmana la presència policial “és molt més baixa”. No obstant això, també van informar que tot i l’augment de delictes a Barcelona, en un 20% i al districte en un 19%, als barris de La Marina és on menys s’ha incrementat la delinqüència.

Amb relació a les queixes sobre la lenta actuació dels cossos de seguretat, els responsables van admetre la falta de recursos i en conseqüència la necessitat de prioritzar casos que fan que d’altres es quedin sense atendre. La trobada va finalitzar amb el sentiment per part dels veïns que les seves queixes havien estat expressades, però alhora amb dubtes que es produeixin canvis.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.