Comença la 1a Jornada d’Esports escolar de La Marina

L’acte, organitzat per la Taula d’Esports de la Marina, ha tingut lloc aquest matí a La Bàscula i han participat més de 200 nens d’escoles del barri

La 1ª Jornada d’Esports escolar de La Marina és una proposta de la Taula d’Esports de la Marina i ha començat aquest matí al complex esportiu de La Bàscula. Un total de 216 nens de 5è i 6è de Primària de diverses escoles de La Marina han pogut practicar alguns esports minoritaris, amb l’objectiu de potenciar el coneixement d’altre tipus d’esports. Les escoles participants han estat els CEIP Ramon Casas, Seat, Polvorí i Can Clos.

_MG_8414

Els esports que s’han practicat són 7: beisbol, rugby (a càrrec del BUC), tamborí (ensenyats pel UE La Marina), bàsquet (pel Club Esportiu La Marina), gimnàstica rítmica (guiats pel Club Gimnàstic Sants), arts marcials (a càrrec de l’escola Bushinninkiryu) i escacs (gràcies al Club Esportiu La Cadena). I és que els escacs, com ha comentat l’Albert Franquesa del Centre Cívic La Cadena, “també es consideren un esport més dintre de les jornades esportives”. Tant ell com el seu company, durant aquest matí, han volgut ensenyar els nens i nens “els conceptes bàsics d’aquest joc de taula, explicant-los el desenvolupament normal d’una partida i per què es fa cada jugada”, ha dit. “No pensàvem que els escacs fossin tan entretinguts!”, deien entre riures la Maria i la Laura, dues nenes del CEIP Polvorí.

_MG_8466

Els nens i nenes han practicat cadascuna de les diferents activitats de manera rotatòria i amb un període de 30 minuts per a cada esport. A més, a mig matí s’ha fet una aturada per esmorzar un entrepà i un refresc a càrrec de l’entitat organitzadora (la Taula d’Esports de la Marina, i al final de les jornades s’ha donat un regal a cada participant.

Es tracta del primer any que se celebren aquest tipus de jornades i han sigut possibles gràcies a una subvenció que es va demanar i aconseguir per part del districte de Sants-Montjuïc. Així, es pretén celebrar cada any una trobada entre diverses escoles del barri i “afavorir l’esport entre els nens de les escoles de La Marina”,  ha assegurat Josep Gasol, director del CEIP Ramon Casas.

_MG_8505

A més, com han explicatr la Judith i l’Hilde, dos dels professors participants, aquestes jornades esportives no només pretenen potenciar l’esport, sinó també que es coneguin els nens i nenes entre ells i que treballin amb participants d’altres escoles.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.