Les iniciatives “Cisell ple d’esperança” i “Papa, mama, tinc caca” arriben com a resposta a les necessitats de les famílies del barri amb nadons

Les voluntàries i coordinadores ordenant les donacions.

Les coordinadores, Rosalía Fernández, Neus Borrell, Antònia Fernández i Luisa Montero han cobert les despeses de bolquers, tovalloletes i llet de 20 famílies durant tres trimestres

Text: Yaiza Sánchez

Enmig d’un context de necessitat agreujat per la crisi del coronavirus, els projectes “Cistell ple d’esperança” i “Papa, mama, tinc caca” s’han impulsat amb l’objectiu d’oferir una sèrie de recursos destinats a les famílies amb nadons de La Marina que més ho necessiten. Les iniciatives, que s’han finançat gràcies al Casal Comunitari La Vinya, les coordinen quatre dones tot-terreny: Antònia Fernández, Neus Borrell, Luisa Montero i Rosalia Fernández. Aquesta última explica que “Cistell ple d’esperança” consisteix en una recollida d’objectes de segona mà destinats als bebès, com joguines o roba, mentre que “Papa, mama, tinc caca” pretén cobrir les despeses de 20 famílies durant tres trimestres derivades de la compra de bolquers, tovalloletes i llet especial per bebès. Cal destacar, però, que tots dos projectes van de la mà.

Com assegura Antònia Fernández, la idea va néixer a partir d’observar que hi ha pares i mares que, quan s’adrecen als Bancs d’Aliments, demanen llet o bolquers tot i no ser productes que es faciliten habitualment. És per això que només se’ls emporten si, amb sort, n’hi ha d’alguna marca als requeriments del nadó.

Així que, quan l’Ajuntament de Barcelona va triar al Casal Comunitari la Vinya per donar-los una subvenció destinada a les famílies amb necessitat, van tenir clar a quin col·lectiu volien dedicar els diners. “Ens vam trobar amb famílies que donaven als bebès llet sencera perquè no tenien de farmàcia. Allà va sorgir el nostre neguit per poder donar-los una alternativa”, informa Antònia Fernández.

Com bé saben les mares i els pares, cada nadó necessita una llet maternitzada específica. “Digui-m’ho a mi, que em vaig recórrer tot el barri buscant-la!”, exclama Fernández. Calia, doncs, mirar d’oferir un ampli ventall de marques de llet, per usuaris tan diversos. A més, expliquen que van col·laborar amb el comerç local de La Marina. “Els bolquers, per exemple, els vam comprar a la drogueria FELI, on gràcies a l’ajustament del preu final, vam adquirir-ne més”, assegura Rosalia Fernández.

Les famílies implicades en la iniciativa, a banda de ser identificades per les coordinadores dels projectes, també són derivades de Càritas i de Serveis Socials. A conseqüència de la forta demanda, les coordinadores de la iniciativa han començat a treballar en una segona ronda. “Volem ajudar quanta més gent, millor” afirma Rosalia Fernández. Per fer-ho possible, les persones voluntàries poden contactar amb l’Associació de Veïns i Veïnes de Can Clos, on tenen habilitat un espai per les gestions, a través de la pàgina web de Facebook o el telèfon, 619 76 23 97.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.