Veïns demanen una parada més del V5 a Mare de Déu de Port

Text: Yohany Limpias 

Els veïns i veïnes del carrer Mare de Déu de Port es queixen de manera reiterada de l’ambient que els envolta. Fa temps que persones prostitutes i també drogodependentes es mouen per les immediacions del cementiri de Montjuïc, cosa que incrementa la sensació de viure en un barri degradat. Urbanisme, serveis socials i transports, n’hi ha molts temes a millorar, asseguren els veïns. 

Pel que fa al transport, l’V5 ha donat resposta eficient a línies que abans trigaven més. Però els veïns dels  blocs de la Mare de Déu de Port, entre els carrers del Foc i de Cisell, reclamen una parada més en el seu recorregut. Ara, el bus en té dues a la zona: la de Cal Sèbio i la de l’Institut Montjuïc. I es  demana una tercera d’intermèdia, ubicada just entre els seus blocs i on ja existeix una parada de la línia 125.

La veïna Francisca Fortes, a l’hora d’explicar el lloc on volem la nova parada.

Per la veïna Francisca Fortes, els usuaris que baixen a la parada de l’Institut Montjuïc han de travessar la cruïlla entre Cisell i Mare de Deu de Port, un lloc solitari on sovint són interpel·lats o abordats per les persones drogodependents o prostitutes. “Estem cansats de tants incidents, i fins i tot hem creat un grup de whatsap per avisar-nos entre nosaltres quan hi ha merder”. L’altra parada és a Cal Sèbio, però baixar amb carrets de compra, de nit i sense companyia a l’hora de creuar el carrer del Foc o fer el recorregut de la vorera fins a casa seva, també se’ls complica. “A l’hivern és fa fosc massa d’hora i a l’estiu, sense les escoles, la solitud del lloc és encara més greu, sobretot per als més grans o pels jovenets, no hi ha dret”, afegeix la Francisca.

Coincideixen amb ella més de 50 veïns que han fet una reclamació i sol·licitud formal a l’Ajuntament. Ja tenen resposta: “…. (la distribució actual) permet tenir una parada de bus a menys de 300 metres, distància considerada raonable per fer a peu… la interdistància entre parades està definida a nivell estratègic per assegurar una velocitat comercial”

“No han tingut en compte la descripció de la zona que hem fet, ni fan res per pal·liar-la”, s’indigna la Francisca.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.