Adéu al cinturó roig?

En vista del què ha passat el 21-D, són moltes les veus que comencen a parlar de la desaparició del famós cinturó roig, municipis de l’àrea de Barcelona que tradicionalment voten al PSC, i que pel que sembla, en les últimes eleccions que s’han celebrat, incloent el 21-D, Ciutadans ha sortit guanyador.

Trobo que encara és massa d’hora per començar a fer càlculs d’aquesta magnitud. Principalment, perquè a les eleccions municipals, podem dir que el cinturó roig s’ha mantingut. Santa Coloma, Hospitalet, Cornellà… són algunes de les localitats on hi ha alcaldes socialistes, i la pròpia ciutat de Barcelona, se suposa, pot formar part d’aquest cinturó amb els comuns al govern.

Els resultats de les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, han esperançat a molts, però, sento dir que no han servit per a gaire. Ciutadans, no té cap forma d’obtenir una majoria que els permeti tenir la presidència de la Generalitat, i alhora, la mesa del Parlament, per tant, dubto que a aquestes alçades es pugui parlar de cinturó taronja, quan, de moment, no hi ha cap alcalde d’aquesta formació, ni al cinturó ni fora de l’Àrea de Barcelona, potser és hora de fer-nos mirar quines valoracions fem.

Marc Guallar

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.