Tornem al “cole” amb barracons

Comença un nou curs. Alguns, trepitjaran per primera vegada l’escola, altres hi tornaran per continuar, i alguns, trepitjaran per primer cop l’institut. Com cada curs, hem de parlar de barracons. Aquests mòduls prefabricats que se suposen son temporals fins a que es tingui l’edifici de torn.

1017 barracons per al curs 2017-2018, 7 més que l’any anterior. Aquesta dada, ens mostra com la lentitud de l’administració per a resoldre un assumpte tant polèmic i complex com es el fet de que encara hi hagi alumnes a Catalunya que no tenen una escola en un edifici construït.

Cal que comencem a reflexionar si veritablement s’està fent tot el que cal per resoldre situacions temporals, que acaben sent de més temps del estipulat. Hem de resoldre d’alguna manera, el fet que encara hi hagi nens que no tenen una classe en condicions on poder aprendre, cal una reflexió profunda on es valori si es adequat que encara tinguem mòduls prefabricats vestits d’escola i si no hi ha cap solució millor. Comença un nou curs i com ve sent “tendència” hem de seguir parlant de barracons.

Marc Guallar

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.