Ens toca a nosaltres

I ara què? Era el titular de l’anterior portada de la nostra publicació que convidava a reflexionar els temes més urgents de la societat catalana i dels nostres barris, després de la campanya electoral. Mentrestant la política nacional segueix el seu curs. Hi ha un nivell d’esgotament ciutadà, també de desesperança, sobretot en la població desocupada, molts d’ells joves.

Com a cada moment d’aparent desastre, com fan científics, juristes i d’altres experts convé mirar els antecedents, fer una vista al passat, analitzar el camí i veure la perspectiva. El que estem vivint, una situació de crisis que traspassa l’esfera política, econòmica i social, necessita respostes en tots els nivells i de forma contundent.

En el nostre sistema, tal com està creat, cada grup humà té el seu nivell d’organització, un nucli d’influència basat en els seus interessos. Cada un busca assegurar la seva posició, si està a l’altura del que desitja. A això n’hi diem l’elit,” l’endollisme”, l’amiguisme i tants d’altres “ismes”. En un barri com el nostre, on la majoria som veïns, treballadors, obrers i els nostres fills amb molt d’esforç han aconseguit una carrera universitària, toca tornar a la primera fila de la lluita per la ciutadania, aquella lluita que ens va forjar i ens identifica.

Els obrers d’avui en dia, ciutadans en tot el sentit de la paraula, a més de fusters, forjadors, paletes, maquinistes i petits comerciants ( que disten molt dels grans burgesos) també som llicenciats, enginyers, científics, excel·lents tècnics amb formació i coneixement. Tots els professionals que comparteixen un horitzó en comú: el nostre desig de treballar i la falta d’oportunitats. Ens queda l’organització, l’associació i el conformisme.

Els nostres barris sempre han tingut una tradició de lluita, que durant un moment de benaurança ens va semblar beneficiós. Avui, ens adondem, lluny d’aquesta realitat, que l’estat de benestar, una conquesta que semblava indestructible s’ha escardat fins als mínims. Ja només queda el camí de defensar tot allò que els nostres pares i avis van aconseguir.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.