El barri que ens mereixem

SALVADOR GARCÍA| Tenim el barri qFOTO 1 RGBue ens mereixem, quan he vist a la Marina del passat mes l’opinió de les nostres forces vives sobre la presó que ens posen no he pogut evitar la idea d’escriure aquest article. És curiós que com sempre opinem de coses ja decidides i no fem mai l’esforç abans que es prenguin les dedicions i així ens va. Tenim un barri com el Polvorí amb una sola escala mecànica per als veïns solament per pujar, per baixar podrien fer-ho rodant. D’aquesta manera tenim la quantitat i qualitat de les obres que es fan als nostres barri comparativament a les que es fan a l’altra banda de la Gran Via.

Així tenim les instal·lacions culturals i esportives que estan al servei mes per la gent de fora i que permeten que els locals com la Bascula o com la Casa del Rellotge o la sala Pepita Casanellas no estiguin a l’abast de les entitats culturals del barri i que fa que entitats com l’emissora de ràdio hagi de fer els programes amb la música de percussió de fons, que així desapareguin entitats com el Centre Cultural del Port l’Esbart Dansaire Barqueno etc…… i altres com la Joia de Montjuïc tinguin problemes de locals per sobreviure i que no neixin altres com els castellers i mes que hauríem de tenir, mentre no es complexen promeses d’instal•lacions culturals com l’hotel d’entitats promès pel president Jordi Pujol al local del Cine Capri, que ara ja hauria de ser un hospital d’entitats perquè no es morin les poques que ens queden, una carpa gegant a la plaça de la Marina que va ser firmada per les diferents entitats quan es van fer els habitatges etc. I evidentment,  el pitjor de tot, que el barri estigui mal comunicat sense metro quant tots els altres barris de Barcelona en tenen, i molts d’ells, dues o tres línies i la degradació dels serveis d’autobusos, però no os o perdeu aquí estan les cotxeres dels autobusos i per aquí hi han de passar els metros per anar a les seves, mentre s’han de mantenir i pagar també amb els nostres diners unes línies de metro que no es fan servir.

Per concloure penso que tenim masses associacions de veïns que el seus directius es perpetuen en el càrrec i que la majoria es preocupen més de les seves festes majors i de les seves jardineres en lloc de resoldre els problemes globals del barri de tenir una Unió d’Entitats que dinamitzi els moviments veïnals per tal d’obligar als diferents polítics que van passant. Hem de deixar de ser les barriades de La Marina per ser el BARRI de LA MARINA i ara és el moment quan venen les eleccions de recordar-los que més fets i menys promeses. I que no votarem cap partit que no ens GARANTEIXI la solució d’aquestes mancances.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.