El metro ha d’arribar als barris de la Marina sí o sí al 2016

L’arribada de la línia 9 de metro i el ramal de la línia 10 als barris de La Marina i a la Zona Franca hauria de continuar sent prioritària per donar servei a veïns/ es, treballadors/es i empreses. Es segueix sense tenir un calendari clar i real de quan arribarà el metro als barris de La Marina, encara que sí se sap que arribarà a l’aeroport al primer trimestre del 2016.

No té cap sentit que el metro arribi a l’aeroport per portar turistes i no pas als barris de La Marina. No és de cap manera admissible que el metro no arribi als veïns, ja que aquesta ha de ser sempre la prioritat i més quan per accedir a l’ aeroport hi ha altres alternatives, cosa que no suuceeix amb els veïns de La Marina i treballadors de la Zona Franca

Fa uns mesos es va constituir la Taula de Mobilitat de La Marina i es va proposar per part dels veïns que es posessin en funcionament al menys dos o tres estacions del ramal de la línia 10, coincidint amb l’arribada de línia 9 a l’aeroport. Això permetria donar un mínim servei als veïns/s de La Marina i així reduir l ́impacte de la no posada en funcionament de totes les estacions fins més tard. Aquesta posada en marxa de dos o tres estacions ha de coincidir en el temps amb l’arribada de la línia 9 a l ‘aeroport, qualsevol altre calendari és del tot inacceptable també per a nosaltres.

El temps va passant i de moment no hi ha cap notícia ni per part de l’Ajuntament ni de la Generalitat de que aquesta proposta es concreti. Les notícies referents al servei d’autobús no són gaire millors.Al novembre es van anunciar unes millores que bàsicament són la reposició a algunes línies dels vehicles, que havien estat trets amb anterioritat. El problema continua sent el de les freqüències que caldria restablir a algunes línies, tant els dies feiners, dissabtes com els festius i que no són les promeses un cop va entrant en funcionament la nova xarxa ortogonal, i el recorregut d’alguna d’aquestes. Calen millores al servei de la línia 13, de la H16 i recuperar el 125 els diumenges i festius, entre d’altres.

Un altre tema que tampoc s’ha desencallat és el referent al tancament provisional de les estructures sense finalitzar de les estacions. En el Consell plenari de maig de 2013 el nostre grup ja va presentar un Prec que va ser acceptat, en el que es demanava la retirada de la caseta informativa de la Plaça La Marina i que mentre no arribés el metro es tapessin d ́una altre manera els forats corresponents a escales i/o estructures d’ascensors que es troben amb un tancament provisional, així com alliberar les zones tancades de les obres.

La realitat és que, a data d’avui, únicament s’ ́ha retirat de la caseta informativa de la Plaça la Marina.

 

José Antonio Calleja Clavero

Conseller Partit Popular de Catalunya

Sants-Montjuïc

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.