Aprenentatges

Heura enfilada al Parc de la Font dels Oms, a Cardedeu.
Mode Espera

Pel Rubén Cruz

Ens agrada pensar que vivim per depurar els nostres errors, que en diem pecats. Així, un mal dia ens presentarem a casa del Senyor de l’Univers i li retrem comptes, dels pecats i dels penediments.

Jo crec que vivim per aprendre a viure al món, que és rectificar els errors comesos reparant els danys a les nostres víctimes actuals i mirant de no causar-ne de futures. És així com farem un de millor.

Perquè tot queda aquí, a la casa comuna, on aprofitem els aprenentatges els uns dels altres.

No hi haurà un Tribunal al final dels temps que ens declararà culpables o innocents. Això s’assembla sospitosament a l’statu quo, al model de relacions que hi hem establert. L’avaluació és continuada, i hem de fer servir els coneixements –del bé i del mal— per crear saviesa en profit de tots els éssers vius ara i dels que hi viuran.

Som energia i no desapareixerem, perquè sempre hi hem estat. Si més no, des que Déu és Déu. Naixem necessitats d’una guia per projectar-nos amunt i drets, com l’heura, sense desviacions que ens facin davallar. Això són les paraules que en diem sagrades: una guia per a l’acció. Però no un vademècum de consulta permanent que ens torni incapaços d’actuar, passius i acomodaticis.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.