Aprenentatges

Heura enfilada al Parc de la Font dels Oms, a Cardedeu.
Mode Espera

Pel Rubén Cruz

Ens agrada pensar que vivim per depurar els nostres errors, que en diem pecats. Així, un mal dia ens presentarem a casa del Senyor de l’Univers i li retrem comptes, dels pecats i dels penediments.

Jo crec que vivim per aprendre a viure al món, que és rectificar els errors comesos reparant els danys a les nostres víctimes actuals i mirant de no causar-ne de futures. És així com farem un de millor.

Perquè tot queda aquí, a la casa comuna, on aprofitem els aprenentatges els uns dels altres.

No hi haurà un Tribunal al final dels temps que ens declararà culpables o innocents. Això s’assembla sospitosament a l’statu quo, al model de relacions que hi hem establert. L’avaluació és continuada, i hem de fer servir els coneixements –del bé i del mal— per crear saviesa en profit de tots els éssers vius ara i dels que hi viuran.

Som energia i no desapareixerem, perquè sempre hi hem estat. Si més no, des que Déu és Déu. Naixem necessitats d’una guia per projectar-nos amunt i drets, com l’heura, sense desviacions que ens facin davallar. Això són les paraules que en diem sagrades: una guia per a l’acció. Però no un vademècum de consulta permanent que ens torni incapaços d’actuar, passius i acomodaticis.

COMPARTEIX
Article anteriorLa dutxa escocesa que no cessa
Article següentLa Marina – Edició març 2023
Mitjans de comunicació dels barris de la Marina. Segueix-nos a La Marina FM (102.5), el diari La Marina, La Marina Digital, La Marina APP i a les xarxes socials.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.