Tot a punt pel CineClub La Marina

Paco Marín

Per a tots aquells que encara tenen la capacitat de riure, plorar, patir, emocionar-se, vibrar, estimar, odiar i sentir-se vius veient una pel·lícula. La funció social del cine a través de les seves pel·lícules és distreure’s, denunciar, recordar… Si una pel·lícula és capaç de despertar qualsevol de les emocions mencionades, ja està complint la seva missió. Jo diria, com a persona que li agrada el cinema, que no hi ha pel·lícules bones ni dolentes si aconsegueixen despertar-nos i que prenem referències que ens permetin ser millors persones, més tolerants, més bona gent i, després d’enriquir-nos amb tot el positiu, rebutjar tot el dolent.

A la segona quinzena d’octubre inaugurarem el CineClub La Marina amb un cicle de pel·lícules de problemàtiques socials filmades a Barcelona. Començarem amb la projecció de la pel·lícula La Piel Quemada, rodada a Lloret de Mar i Barcelona l’any 1967, i que tracta el món de la immigració amb gran duresa i crua realitat. Dirigida per Josep Maria Forn, bon director, dotat d’una gran sensibilitat i amb un ample historial com a productor i com a director a la indústria cinematogràfica catalana.

Gràcies a la gentilesa i col·laboració de l’Associació de Mitjans de Comunicació Local i de l’Espai Veïnal Química, pretenem mostrar un cinema social i de proximitat. Immigració, educació, guerra, ètnies, integració, delinqüència, política, burgesia… són aspectes de la societat que ens poden i han de fer-nos reflexionar.

A cada pas, comptarem amb la col·laboració de Ruiz de Villalobos, crític cinematogràfic amb una àmplia experiència en tot el que representa la divulgació i el coneixement del cinema en totes les varietats d’expressions. També hi serà un servidor, Paco Marín, per compartir l’experiència de cinquanta anys, molts com a director de fotografia de nombroses pel·lícules.

Comptarem també amb la presència de diverses persones, tècnics, actors i crítics que hagin treballat a les pel·lícules i que ens aportaran informació del rodatge i les seves anècdotes i vivències. Pretenem i esperem crear un clima d’amistat, de col·laboració, i de complicitat. Que hi hagi suggeriments, crítiques, aportacions de caràcter intel·lectual i de coneixement.

La programació prevista és la següent:

  • Octubre: La Piel Quemada, de Josep Maria Forn
  • Novembre: Los Tarantos, de Rovira Beleta
  • Desembre: A Tiro Limpio, de Paco Perez Dolz

Aquesta és la nostra proposta, però volem sessions vives de debat i de diàleg i estem oberts a qualsevol nova proposta que sigui positiva i constructiva.

Espero i desitjo que el CineClub La Marina pugui complir tots els seus propòsits i que a tothom ens aporti i enriqueixi. Visca el cinema! Ens veiem a l’octubre carregats d’il·lusió i de ganes d’aprendre i compartir.  

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.