Aconseguir que el barri i el Port es mirin

 

Josep M. Pérez

A iniciativa meva, que soc veí de La Marina, la presidenta del Port de Barcelona ha convidat un centenar de persones, membres de les diverses associacions del nostre barri, a visitar el far (la nostra Farola), el proper dia 6 de setembre, per la presentació pública de l’espai ara rehabilitat que havia servit com a habitatge dels faroners.

Les Platges de Can Tunis, lloc d’esbarjo i de bany durant molt de temps per als nostres avis i àvies, i que després cediria el seu pas a l’actual Port, són un emblema per a tots nosaltres. Aquest far, és al seu torn el segon més antic d’Espanya. Així les coses, la idea és crear vincles entre el Port i el barri i treballar per què aquest lloc també reculli la història del barri i per a aconseguir beneficis com l’obertura laboral de la institució a veïns i veïnes.

A més, enguany i amb el suport del Port de Barcelona, hem celebrat la processó marinera de la Mare de Déu del Carme per tercera vegada consecutiva després de 65 anys de no fer-se. Iniciatives com aquestes són fites reeixides d’un llarg camí per recórrer. La proximitat d’estructures i institucions com ara el Port, el Consorci de la Zona Franca, el mateix polígon industrial o Mercabarna, han de reportar al nostre barri beneficis socials, i no tan sols inconvenients.

Esperem que tant El Port com l’Ajuntament estiguin a l’altura d’un barri exemplar com el nostre.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.