El Metro

Xavier Sanz

Em venen al cap diverses persones que en vida afirmaven convençudes que no veurien arribar el metro als barris de La Marina. Fa unes setmanes algunes d’elles em venien al pensament en trepitjar les andanes de l’estació de la línia L9 Sud de Foneria just a les entranyes del Passeig de la Zona Franca.

També un record a aquesta publicació que en el seu número 2, el febrer de l’any 1994, obria edició amb una informació sobre els plans de construcció del suburbà als nostres barris.

Ha plogut molt, segurament massa, i el resultat són unes instal·lacions modernes, àmplies tot i que encara insuficientment connectades amb la ciutat. Tot arribarà, però la impressió és que es tracta d’un metro perifèric que ens connecta amb Barcelona però tinc dubtes si, el traçat de la línia, respon a les necessitats de mobilitat dels veïns o més aviat a les del conjunt de la ciutat. De moment, l’ús pels veïns i veïnes és més aviat limitat, el temps ho dirà.

Malgrat tot, cal saludar l’arribada del metro ni que sigui com un acte de justícia per a totes les persones que tants anys hi van lluitar. Felicitats!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.