Temps de quaresma

S’acaba el temps de quaresma i arriba la primavera. Tot canvia de color sense que ens n’adonem. Aquests dies de traspàs entre una estació i l’altra, fan que estem sense saber que posar-nos a sobre per abrigar-nos, o no, ni que menjar o beure.

Encara és aviat per llançar-nos a las amanides i a la fruita, encara verda, del bon temps; però per altra banda, tampoc no ens venen de gust les escudelles ni els plats massa calòrics. Així doncs, ens hem de guiar per la intuïció; escoltar el cos i anar substituint uns aliments per altres. Pensem sempre, que el millor per a la salut és menjar el que ens dona la natura en cada moment. I en aquest moment, ens hem de treure tota l’acumulació de greixos i de hidrats de carboni que hem ingerit a l’hivern.

Ara menjarem  faves i pèsols, que son dues llegums que mengem tendres, però que també les podem menjar seques quan arribi la tardor. També porros, api, bledes i col. Continuant amb el color verd, que ens aporta minerals i vitamines, també podem trobar encara, espinacs, alls tendres i carxofes; sense oblidar-nos dels espàrrecs que, si us atreviu, podeu anar a cercar-ne a la muntanya.

Canviant de color, de carabassa, trobem les taronges i mandarines; i d’aquí dos dies, arriben els nespres i albercocs, entre mig de les maduixes que ja fa un parell de setmanes que son entre nosaltres. I de vermell, els raves de totes mides i la remolatxa tota plena de ferro i liti, per estar tota la primavera contens i arribar a l’estiu en forma.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.