Metro: el compromís pendent

Xavier Sanz

Les autoritats han anunciat que aquest mes de febrer entrarà en servei el tram de la L9 que connectarà l’estació de Zona Universitària amb l’aeroport de El Prat a través dels municipis de Barcelona, l’Hospitalet i el Prat. El mateix anunci deixa sense data l’obertura del ramal (L10) que correspon al barris de la Marina i el polígon industrial de la Zona Franca.

Després de més de 12 anys d’obres, els veïns i veïnes de La Marina constaten que el seu transport públic, el que connecta els barris amb la resta de la ciutat; essencial per anar a treballar, estudiar; per la mobilitat en general no és una prioritat de l’administració. Posar el metro al servei del congrés mundial de mòbils segur que és estratègic per Barcelona; però no adquirir, al mateix temps, un compromís de data d’inauguració del metro de la Marina és un escàndol.

No es pot demanar més paciència als veïns, davant una reivindicació que es remunta als anys 80-90 del segle passat. Una paciència que s’han tornat sacrifici per les molèsties de les obres inacabades del metro. Una paciència i una dignitat que supera de molt la manca de compromís de les autoritats amb els barris de la Marina pel que fa a les seves necessitats

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.