Els barris de la Marina preparen les mobilitzacions pel metro

Yohany Limpias

Amb la consigna de: *Metro ja, els veïns dels barris de la Marina es van mobilitzar el dissabte 28 de febrer de 2015 realitzant pancartes i un video exigint a les autoritats municipals la conclusió de la línia 9 del metro, amb parades als barris de la Marina. Des de les 11.00 fins a les 14.00h, la plaça de la Marina es va convertir en un taller de pintura, realitzant pancartes de tots els colors que deien: Metro ja!. A més es va realitzar l’enregistrament d’un video, on els veïns que estaven de pas, a temps de recollir els seus cartells manifestaven el seu malestar i la seva exigència perquè aquest servei de transport es faci efectiu al barri.

La Brígida López, del barri Mare de Déu de Port,  i altres veïnes de la mateixa zona expressen el seu lament per la no arribada del metro. ” Aquests polítics ens duran el metro? Això no ho veurem, ara manen uns, després uns altres, qui ho ha de posar?” comenta una de les presents. “Haurien de portar-nos el metro, en comptes de robar”, afegeix una altra. “Diuen que construiran la de l’aeroport que passarà per aquí però no pararà”, explica una veïna també present.

“No som ximples, amb l’excusa de la imatge de la ciutat en altres punts s’estan fent obres i aquí no. La dignitat de les persones és la mateixa, l’única cosa diferent és que aquí som més pobres que en altres llocs” va referir Josep María Torres, un altre veí que igualment diu estar disposat a mobilitzar-se a fi d’aconseguir una parada del metro a la seva zona.

Per la seva banda, Antonio Guillén Martínez, President de la Unió d’Entitats, consultat sobre l’impacte i la incidència real que tenen aquestes activitats en la reivindicació del metro, va assenyalar que és necessari depassar el centenar i aconseguir a milers de manifestants que estiguin disposats a exigir els seus drets com a ciutadans. Va expressar que la unitat de tots les institucions i organitzacions socials de la zona li fa ser optimista respecte de les concentracions que s’han convocat en els propers dies. Va indicar, a més, que els barris de la marina mai han estat una prioritat per a les autoritats, ja que els interessos econòmics de la zona no són tan fortes i que per tant cal apostar per la pressió social.
L’activitat va ser impulsada per l’Assemblea del 15 M, les Associacions de veïns dels diferents barris afectats, l’Associació de Comerciants de la Marina i la Unió d’entitats. Les mobilitzacions continuaran aquest dimarts amb una concentració a la Plaça de la Marina, per després arribar a una gran manifestació, el 14 de març, en el Passeig de la Zona Franca, en la confluència amb el carrer Foneria.

Fotografia. Autoria: L’Engranatge: Ateneu Popular la Marina- Zona Franca

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.