Els veïns en la lluita per la defensa de les pensions de la gent gran

IRIS VIEIROS|

Sembla que no era suficient amb totes les retallades, que ara també van pels avis, i és que, a diferència del que va prometre des d’un primer moment el Govern de Rajoy, les pensions dels jubilats s’han vist greument afectades aquest últim any com a conseqüència de que al període del 2012 el Govern del PP no va aplicar l’1,9% de revisió de les pensions.

Aquest fet ha provocat tensió entre les diferents organitzacions i assemblees del 15-M, que han decidit fer campanya d’informació sobre les demandes que poden realitzar els pensionistes; l’Assemblea del 15-M de la Marina-Zona Franca també forma part d’aquest moviment i, actualment, es troba en el procés de preparació i entrega de la demanda de revisió de les pensions del 2012.

L’Assemblea del barri va convocar el passat 25 de setembre a la Biblioteca Francesc Candel una trobada dels seus membres per explicar i redactar la demanda que portarien davant el Tribunal de lo Social de Primera Instància en cas que l’INSS (Institut Nacional de Seguretat Social) no se l’acceptés.

La Comissió Laboral de l’Assemblea del 15-M de la Marina-Zona Franca ha explicat que la demanda es fonamenta, bàsicament, en la reclamació de l’1,9% de la revalorització automàtica de les pensions segons l’IPC de l’any anterior, ja que, com afirma un dels portaveus del grup, “si no s’exigeix, aquesta fórmula pot portar en pocs anys a una reducció enorme del valor de les pensions, i això no es pot permetre perquè s’ha de mantenir el dret a unes pensions dignes, ja que aquesta gent ha cotitzat molts anys”.

Actualment les pensions de jubilats es troben entre els 2.600 euros la màxima i 400 la mínima, tot en funció de la quantitat monetària i anys de cotització que es tinguin; però la pregunta és: una persona amb una pensió mínima de 400 euros mensuals pot subsistir amb un nivell de vida com l’actual? La resposta és negativa, ja que més bé malviuen.

Des de l’Assemblea del 15-M (junt amb altres participants del Prat, Badalona i Martorell) es vol recolzar les persones afectades –gairebé més de sis milions de jubilats–, a partir d’una bona capacitat de resposta amb les demandes col·lectives, concentracions o qualsevol tipus d’acte reivindicatiu.

En aquesta línia, l’Assemblea té pensades actuacions futures com la concentració davant l’INSS el 21 d’octubre, en la qual participaran diverses assemblees i on es pretendrà estructurar el moviment; i el 22 la presentació de la demanda davant el Tribunal de lo Social de Primera Instància.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.