Mes de juny, mes de carnestoltes

La rua més calorosa la van tenir els residents de la Marina, però,  tot i els 30 graus que marcava el termòmetre, pels veïns  i veïnes aquest fet no era excusa, i van sortir amb entusiasme i ganes de gaudir del carnestoltes, el qual no havien pogut celebrar des de l’aparició de la Covid-19. “Me he traído mi abanico, y aquí me he plantado. Veo con mucho orgullo todo lo que aquí, en mi barrio, se hace.” deia Conchi, una veïna de 70 anys que porta tota la seva vida vivint aquí.  

La rua tenia com a punt d’inici el carrer del Foc i posava fi a la plaça Marina. Estava formada per 10 comparses, cadascuna amb la seva carrossa, i totes amb temàtiques molt diferents entre si. Però, també, amb un punt en comú: les ganes. La feina i la motivació han estat els punts claus de la festivitat.

A les 18:15, i amb un gran ressò per part dels tambors, donaven l’inic els veïns de les Estrellas Altas amb una disfressa orientada amb els personatges del bosc. El color verd va ser el protagonista de la seva carrossa.

Al mateix compàs, i amb un gran ritme, apareixien els membres de l’equip de futbol de l’Angel Pedraza ambuna disfressa que ningú s’esperava, tots ells anaven de Mario Bros. ‘’El bigoti me’l ha fet el papa i la mama’’, comentaven els més petits.

Ramon Casas va retornar a tots els presents la il·lusió que es tenia als anys 80 amb cançons de  Grease. Tal com deien els membres que conformaven la carrossa, ningú es podia resistir a fer el ball de ‘’Grease Lighting‘’. El color lila, de la mateixa manera que el confeti, van ser claus durant el seu compàs.

Nova Barcelona va commemorar una de les sèries més emblemàtiques dels anys 70, ‘’Els pica piedra’, amb cotxe inclòs!

La Viña va sorprendre i molt amb el seu homenatge a Gaudí, amb la seva disfressa inspirada en el Parc Güell, fent d’aquesta una simbologia directa a uns dels arquitectes més emblemàtics de la nostra ciutat, Barcelona.

El cabaret va arribar a la Marina de la mà dels Amics de la Marina. La dansa, les plomes, els brillants i sobretot l’actitud, van fer que ningú els pogués deixar de veure. I és que, què hi ha millor que un bon ball?

Plus Ultra, va presentar ‘’sueños del mar’’, lema que commemorava a tots els membres que es van disfressar de sirenes i trítons. Aquest fet era simbòlic, ja que van recordar d’on venien, el seu passat, de la mateixa manera que van rebre aquestes especies espècies dins la mitologia.

L’Associació de veïns d’Eduard Aunós de color vermell i amb ganes de passar-ho bé, el circ va ser-hi també dins l’ambient. Els petits tots amb un somriure deien ‘’som el punt de rialles de la rua, i això ho valorem molt!.” No podien anar més macos!

Can Clos no es va aturar ni un sol moment, acompanyats d’un bon ron, el qual duien arreu de la rua, els pirates van deixar marca de les seves passes.

L’Ancora va posar fi a la rua, juntament amb la seva disfressa relacionada amb les papallones. Les dones eren papallones , i els homes els caçadors. ‘’Estoy en busca de mi mariposa’’ comentaven els homes.

La rua de carnestoltes de l’any 2022 ha estat emblemàtica. No només per la situació, el veure’ns les cares tots plegats en el mes de juny, també per demostrar que som una família que ha fet front a una pandèmia, i que, dos anys després s’ha tornat a ajuntar per gaudir d’una de les celebracions que més agrada… carnestoltes!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.