Finalitza l’adequació de l’INEFC com a centre d’ampliació de l’hospital Clínic per a pacients de COVID-19

Yohany Limpias 

Avui al matí s’ha donat per finalitzada l’adequació del pavelló de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEF), el que significa que ja està a disposició de l’Hospital Clínic com a espai medicalitzat per atendre pacients amb la COVID-19. L’adaptació inclou dues pistes del centre que tindrà un total de 252 llits. S’ha adequat en menys de deu dies i respon a la política del Consorci Sanitari -format per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya- d’avançar-se a un possible col·lapse dels hospitals i el sistema sanitari de la ciutat, segons ha informat la Regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa.

Tot i que la situació de la pandèmia sembla anar a millor l’objectiu és “drenar” pacients amb la COVID-19 del Clínic cap a aquestes noves infraestructures perquè el centre pugui retornar a l’atenció habitual, és a dir als pacients que pateixen d’altres molèsties o malalties que no siguin la COVID-19, ha explicat el responsable els nous pavellons del Clínic, el Dr. Faust Feu.

la Regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa i el Dr. Fau de l’Hospital Clínic.

En aquest sentit ha remarcat que des de bon començament s’ha treballat amb l’esforç perquè qualsevol de les sales habilitades als nous pavellons tinguin les mateixes condicions que una sala de l’Hospital Clínic, “la medicalització és exactament igual que la del centre” ha assegurat.

En aquest sentit ha explicat que el Clínic ja està treballant en les instal·lacions del Catalònia Barcelona Plaza, un hotel també medicalitzat i on actualment hi ha unes 300 plaçes de les quals estan utilitzades només la meitat. “La idea és fer servir primer el màxim de la capacitat d’aquest espai i si necessitem més, fer servir aquest altra de l’INEF”, que seria per a pacients més lleus.

Totes dues autoritats sanitàries han agraït la feina dels que han participat de l’operatiu:  Bombers, Treballadors municipals, Metges sense Frontera, l’hospital Clínic i el Consorci Sanitari de Barcelona format per l’Ajuntament i la Generalitat.

El de l’INEF és l’últim dels 4 Pavellons Salut que el Consorci Sanitari de Barcelona habilita per destensar els hospitals de la ciutat durant l’actual emergència sanitària.

Ja estan en marxa el CEM Olímpics Vall d’Hebron com a extensió de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron; el centre esportiu Claror Marítim com a ampliació de l’Hospital del Mar; i el CEM Guinardó com a ampliació de l’Hospital de Sant Pau. Amb el nou espai a INEFC, els 4 espais podran acollir a més de 550 pacients.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.