“Som al Monte Calvario, hem de fer 150 escales amb la compra a la mà”, es queixen veïns de El Polvorí

Redacció: Andrea Bello
Fotografia: Vanesa Alemán

Les escales mecàniques que pugen des de Mare de Déu de Port fins al Polvorí han estat més de dues setmanes sense funcionar. Aquest incident, aparentment irrellevant entre tants més que han d’atendre les institucions, no és una simple molèstia per als veïns i veïnes que hi viuen, sinó que a molts els hi representa una limitació per moure’s i desenvolupar les seves activitats quotidianes amb normalitat: són les persones grans i  amb mobilitat reduïda les que veuen més afectat el seu dia a dia.

Que El Polvorí és un barri deixat de banda pel servei de transport públic (amb tan sols la línia 13 de bus i una  freqüència de pas d’entre 20 i 40 minuts) ajuda a entendre més bé la dificultat afegida. Així doncs, pujar des del carrer Mare de Déu de Port fins al carrer Segura significa pujar 150 esglaons a peu si no funcionen les escales mecàniques. La indignació barrejada amb una mica de gràcia anima als afectats a rebatejar el barri com “El Mont Calvari”, perquè arribar a dalt s’ha convertit en un penós sacrifici, explica en Pedro Sánchez, de l’Associació de veïns.

El patiment viscut s’entén millor si coneixem el barri o el visitem si més no: els únics serveis amb què compta són una farmàcia i una botiga, “la dels Pakis”. Per qualsevol altre compra o necessitat els veïns ―però sobretot les veïnes―han de desplaçar-se.

Fa algunes setmanes que s’hi ha habilitat només un dels dos ascensors que estan per inaugurar. En agafar-lo hom estalvia alguns esglaons, però a continuació ens espera un tram d’escales o de rampa perquè el segon ascensor encara no funciona… Això ha perjudicat sobretot la gent gran o amb mobilitat reduïda com la Chelo que, en estar operada del fetge, té prohibit de pujar escales i, per tant, portava més de dues setmanes sense poder baixar del Polvorí.

També se li ha complicat a tothom al barri el fet de carregar la compra o portar carretó de bebè. “Fer el tram tota sola està menys o menys bé, però si vens carregada la cosa canvia i molt!, assegura la Teresa, mentre que d’altres com el José optaven per agafar l’ascensor fins la meitat. Després de dues setmanes, finalment, el  31 de gener, s’han arreglat tots els trams d’escales. Però la proposta de reanomenar Mont Calvari a El Polvorí “segueix en peu” perquè els veïns no se’n refien gaire i creuen que les escales en poc temps tornaran a estar malmeses.

Arribar a dalt s’ha convertit en un penós sacrifici

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.