L’ajuntament de Barcelona aprova el Conveni per cedir Can Batlló com espai veïnal i autogestionat

Després de dos anys de dures negociacions amb l’Ajuntament, el moviment veïnal aconsegueix el seu propòsit

Foto: Ajuntament de Barcelona

Redacció: Vanesa Alemán

L’ajuntament de Barcelona va aprovar ahir, dia 19 de març, el “Plec de clàusules reguladores per a la concessió de l’ús privatiu respecte dels espais situats en el recinte de Can Batlló a favor de l’Associació Espai Comunitari i Veïnal Autogestionat de Can Batlló i, amb caràcter onerós i un termini de trenta anys prorrogable, amb la finalitat de destinar-los al Projecte de Can Batlló”. Un fet important per la plataforma “Can Batlló és pel barri”, ja que, amb aquesta aprovació, es guanya espai a Can Batlló alhora que es continua amb la gestió comunitària i veïnal.

Per tal de seguir l’acte en viu, Can Batlló va tancar les seves portes durant la tarda d’ahir i es va desplaçar fins a la Plaça de Sant Miquel on es van realitzar diverses activitats culturals, un brindis per Can Batlló i una roda de premsa per valorar el resultat obtingut. Tal i com va afirmar el Centre Social de Sants “han viscut un període de dures negociacions amb l’ajuntament de Barcelona acompanyat de llargues converses amb tots els grups municipals del consistori per tal d’explicar en què consisteix el Projecte de Can Batlló i què significa pel barri de la Bordeta i pel seu moviment veïnal i social”.

La plataforma “Can Batlló és pel barri” va sorgir a l’any 2011 després que l’Ajuntament no posés en marxa els plans de remodelació de les antigues fàbriques tèxtils i avui, segons l’organització, ahir van fer “un pas importat per la lluita veïnal”

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.