Millores en 5 línies de bus dels barris de la Marina

BUS
REDACCIÓ|

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) implantarà tot un seguit de mesures per millorar el servei de bus als barris de la Marina del Prat Vermell i la Marina del Port, atenent a les demandes que el Districte de Sants-Montjuïc ha tramès a l’entitat que gestiona el servei, fent-se ressò de les reivindicacions dels veïns d’aquests barris.

Les mesures afecten un total de 5 línies de bus i la majoria estaran implantades en el termini d’un mes. En concret són les següents:

  • Es confeccionaran horaris creuats de les línies 9, 37 i 109, per tal de reduir l’efecte trens de bus. Amb aquesta mesura,  el pas dels autobusos per l’eix comú tindran un interval de 4/5 minuts en hora punta i de 7/8 minuts en hora vall. Es reduirà, doncs, el temps d’espera a les parades, i es millorarà el servei que es presta als usuaris del mercat dominical d’Eduard Aunós.
  • Augmenta el número de parades de la línia 23. Aquesta línia realitzarà un total de quatre parades més, dues a l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia (una per sentit) i dues al passeig de la Zona Franca (una per sentit).
  • S’introdueixen canvis de recorregut de la línia 79 a la zona de la plaça Cerdà i a la zona del Districte Gran Via de l’Hospitalet, per donar servei a la fundació ASPROSEAT i als usuaris de la zona. El nou recorregut a la zona de la plaça Cerdà suposa continuar per la Gran Via de les Corts Catalanes, pel carrer del Radi i la carretera del Prat, al seu actual recorregut. Pel que fa al nou itinerari per la zona del Districte Gran Via de l’Hospitalet, suposa continuar per l’avinguda Joan Carles, passant a circular pel carrer Pablo Iglesias i pel carrer Salvador Espriu, al seu recorregut.

Aquestes tres actuacions són imminents, s’implantaran en el termini d’un mes.

Les línies 37 (Hospital Clínic – Zona Franca) i 109 (Estació de Sants – Polígon Industrial Zona Franca) i la línia 9 (Pl. Catalunya – Pg. de la Zona Franca) seguiran prestant servei al llarg del  passeig de la Zona Franca i una d’elles en el futur desplegament de la nova xarxa de bus passarà a convertir-se en una línia d’altes prestacions que oferirà més freqüència i més regularitat als veïns d’aquest àmbit de Barcelona.

Actualment, aquest barri ja compta amb una línia de la Nova Xarxa de Bus, la V3 (Zona Franca – Can Caralleu) que es va implantar el novembre passat com una línia d’altes prestacions i circula a intervals de 5-7 minuts, des de les 07:00 h a les 21:00 h. La seva implantació s’emmarca en la important aposta pel transport públic que està duent a terme el Govern Municipal.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.