L’Ajuntament instal·la un radar pedagògic al carrer dels Ferrocarrils catalans

Des de dilluns 9 d’abril i fins el 23 d’aquest mes, l’Ajuntament ha instal·lat un radar pedagògic al carrer de Ferrocarrils Catalans a l’alçada de Foneria. Es tracta d’una iniciativa que s’instal·la rotatòriament en diferents punts de la ciutat cada quinze dies, per tal de crear alerta als conductors.

Els aparells consisteixen en uns panells electrònics que mostren la velocitat a la qual va el vehicle i alhora se’ls alerta si estan superant la limitació de la via. Laura Pérez, regidora del districte de Sants-Montjuïc, exposava al Consell de Barri de la Marina d’aquest dijous que “aquests radars no posen multes; no és com els que coneixem de l’entrada a les Rondes o a la Diagonal”.

L’objectiu és conscienciar els conductors de la velocitat a la qual circulen perquè puguin disminuir-la, si és necessari, però també aprofiten per recollir dades i així poder analitzar el comportament dels vehicles en els punts escollits.

Fins ara, s’ha pogut constatar que la velocitat mitjana disminueix un 10% i la velocitat punta un 20%. La consellera del barri de la Marina Esther Pérez defensa que “aquesta actuació dona resposta a les reclamacions que s’han vingut fent reiteradament respecte a la velocitat dels vehicles en aquesta cruïlla“.

Pots escoltar la notícia i l’opinió dels veïns sobre aquest radar a continuació:

Què en pensen els veïns més propers? Llegeix l’article de LA GENT OPINA fent clic aquí.

El radar pedagògic mostra la velocitat del cotxe que s’hi atansa: 37km/h

2 COMENTARIS

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.