Les hores prèvies de la consulta s’han viscut pacificament i amb nervis

Fotografia Man Hoh Tang

Hem passat la nit a l’Institut Emperador Carles al barri de Sants quan al voltant de dos quarts de deu de la nit s’ha produït la primera asamblea amb els veïns que han decidit passar la nit a les instal·lacions del centre. Acció que s’ha repetit a diferents escoles i punts destinats per celebrar una jornada de consulta organizada per avui per part de la Generalitat de Catalunya.

El primer tram de la nit membres de l’organització Arran han compartit indicacions i estratègies per mantenir la seguretat dins de les instal·lacions en el cas de que el cos policial intenti boicotejar per la força l’acte organitzat per avui.

“Seieu i que sigui el joc de les cebes”

Entre les indicacions rebudes, els veïns se’ls ha recomanat fer ús de la resistència pacífica per mitjà de la unió, dificultant la tasca del cos policial.

L’intenció d’aquesta estratègia permet esgotar les energies als efectius policials sense provocar alderulls que malmetin la imatge d’una mobilització pacífica que és bandera d’aquest moviment.

“Vull defensar la llibertat i el dret democràtic de ser consultat”,  afirma en Llorenç, alumne de segon de batxillerat del centre.

A dos quarts de cinc de la matinada la xifra dels congregats havia pujat del mig centenar als aproximadament dos-centes cinquanta persones, sota la vigilància d’un helicòpter dels mossos d’esquadra que ha sobrevolat el cel de Barcelona al llarg de tota la nit.

Altres centres propers com el CEIP Jaume I han decidit descansar per mantenir les energies per al desenvolupament de la jornada d’avui.

Atemorits

L’helicòpter de mossos ha sobrevolat el cel nocturn de Barcelona en diferents ocasions

A l’inici de la nit els assistents han reconegut que la incertesa del que es podria viure avui els generava preocupació. Per mantenir la tranquil·litat, s’ha improvisat activitats per al llarg de la matinada, entre elles clases d’idiomes, de ball, partits de bàsquet i futbol.

Entre els assistents unes cinc joves procedents de Vitoria s’han animat a compartir aquest dia amb els catalans. “La realitat és  molt diferent de la que ens havien explicat, ens ha sorprès la tranquil·litat dels catalans davant l’amenaça de la guardia civil, amb els casos i agressions per part dels euskelerria, ens sorprèn molt que no els temin” ens han declarat la Karla i la Alazne.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.