Menú degustació: gastronomia saludable

CAP Carles Ribas informa |

Durant les vacances, qui mes qui menys,  hem sortit de la rutina i hem menjat mes del compte i ara volem perdre aquells quilos de mes i venen els propòsits de fer dieta.

Ara que estan de moda els programes de cuina amb grans xefs que cuinem plats espectaculars, podem pensar que fer dieta es igual a un menjar poc saborós i que menjar be requereix molt de temps. I no es així. Mes que fer dieta hem d’aprendre a menjar be, a fer exercici, a disfrutar cuinant implicant a tots els de casa i a sentir-nos a gust amb nosaltres mateixos.

Sabeu que un menú degustació es l’agrupació de molts plats petits. Nosaltres no volem que mengeu massa. Un menú gastronòmic saludable s’enten com aquell en el qual apliquem les tècniques de cuina per mantenir el valor nutricional dels aliments sense renunciar al plaer i sabor al menjar-los.

I com ho fem això? Molt fàcil, seguint la nostra dieta mediterrània: abusem de les fruites I verdures, però no fa falta que siguin bullides. Mengem cada dia  làctics i fruits secs i no obliden els cereals a cada àpat. Mengem mes peix i carns blanques que les vermelles i els llegums i patates 3 cops a la setmana.

Fins ara no hem descobert cap cosa. On està la diferència entre seguir una dieta saludable i una dieta gastronòmica i saludable?

La diferencia està en vosaltres mateixos:

  • Disfruteu cuinant
  • Innoveu i presenteu els plats amb cura
  • Aprofiteu tota la tecnologia moderna per reduir el temps a la cuina (microones, congeleu, olla a pressió…)
  • Disminuir el tamany de les racions
  • Impliqueu a la família i quan us diguin “que bo que està això”, us sentireu molt feliços
  • I porteu una vida activa

Si voleu saber mes, veniu al nostre centre a visita l’espai Zona Saludable i podeu consulta la web de la Fundación Dieta Mediterránea http://fdmed.org/.

Aprofitem per comunicar-vos que el dia 21 de setembre, l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), durant la celebració de la Jornada de l’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat de Catalunya (OIGS) a atorgat a l’experiència Espai Zona Saludable la  qualificació de certificada. Aquest és el màxim reconeixement possible, atorgat a un nombre reduït d’experiències que reconeix la qualitat de la metodologia d’avaluació aplicada, així com l’impacte positiu de la  experiència en el marc de la nostra organització.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.