Preparem-nos per l’estiu amb una dieta òptima

La Doctora Inma Gil del CAP Carles Ribas ens informa

Ve l’estiu i comença “l’operació bikini” per perdre aquells kilos que hem guanyat al llarg de l’any. Molts mitjans de comunicació posen al nostre abast un munt de dietes per perdre pes de forma ràpida. Però la major part d’aquestes dietes no estan basades en la evidència, no tenen cap sentit, principalment, no segueixen les pautes d’una dieta equilibrada.

Podem seguir de forma ràpida i senzilla una dieta per perdre pes i que, nutricionalment sigui equilibrada?. Recordem que el manteniment de la salut es una carrera de fons i no de velocitat, els hàbits saludables els hem de mantenir sempre però amb “el mètode del plat” podem aconseguir una dieta baixa en calories però equilibrada nutricionalment.

El mètode del plat consisteix en menjar en un sol plat de 23 cm (el plat pla habitual). Per elabora el menjar dividirem el plat en 3 parts: una meitat i 2 quarts. La meitat l’emplenarem de verdures, una quarta part d’aliment proteics (peix, carn, ous, làctics) i l’altre quart d’aliments rics en hidrats de carboni (pastes, pa o arròs integrals, llegums). Cuinarem la nostra recepta i disfrutarem d’ella a taula. Però recordeu sempre demanar l’ajuda del vostre equip de salut.

Si voleu saber-ne mes veniu a descobrir-ho a la Zona Saludable del CS Dr Carles Ribas

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.