Carta de la primera directora CAP La Marina

El dia cinc de juny farà deu anys que varem obrir el CAP La Marina, si,  diem varem perquè ho vam fer plegats, el Servei Català de la salut, el Servei d’Atenció Primària Esquerra de l’Àmbit de Barcelona de d’Institut Català de la Salut, els professionals del CAP i els veïns i veïnes dels barris de La Marina. Les persones que en aquell moment (fa 10 anys) estaven a la Federació d’Unió d’Entitats recordaràn les reunions periòdiques, les visites al centre abans de finalitzat les obres, l’adaptació dels espais, la revisió del material, del pla funcional… tot per intentar que el  nou Centre d’Atenció Primària tan esperat i demanat de feia temps, s’obrís el més aviat possible i en les millors condicions.

El 5 de juny de l’any 2005 el Cap La Marina va obri les portes tot envoltat de valles d’obres, la Biblioteca Francesc Candel encara no estava en funcionament, el Parc dels Drets Humans no estava obert al públic, els edificis del costat eren una estructura de formigó. Ara el CAP té un entorn envejable, ple de verd i de silenci, amb un carrer peatonal per davant i un preciós parc pel darrera que a la primavera s’omple de colors.

Es va obrir aquest centre amb l’esperit de donar els serveis amb qualitat i amb l’objectiu d’ampliar la cartera bàsica de serveis, tenint l’ull posat a les necessitats de la població. Vam començar únicament amb els serveis de medicina de família, infermeria i odontologia, però poc a poc amb ganes i il·lusió vam anar creixent, primer vam venir els pediatres, la treballadora social, desprès els especialistes… cardiologia, neurologia, reumatologia, pneumologia, psiquiatria, psicologia, endocrinologia, dermatologia.  Ara 10 anys desprès continuem amb les mateixes ganes de fer una assistència de qualitat i de millorar els serveis que donem i de innovar en tot el que podem (tenim una consulta especifica per ajuda a deixar de fumar, fem MAPA de HTA, hem començat a fer ecografies abdominals….)

Esperem celebra aquest i molts més aniversaris amb els veïns i veïnes i seguir comptant amb el recolzament dels usuaris del nostre CAP.

Dra. Rosario Hernández Ibáñez, Sra. Alícia Coiduras Charles. Equip de direcció que va obrir el Cap La Marina el 5/6/2005.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.