Higiene bucal, un somriure sa.

Les higienistes bucodentals ens vam incorporar als centres d’Atenció Primària fa un any, fins aleshores aquesta activitat només es feia a consultes privades.

La nostra tasca dins del departament d’Odontologia és la prevenció i la promoció de la salut bucodental, realitzant sessions informatives per a embarassades i el futur nadó i en llocs com escoles i residències de gent gran.

El fet que les dents estiguin dins una cavitat tancada, que és la boca, queden una mica oblidats de la importància que tenen per a la salut en general i no només la part estètica, que també en té.

Per al control de la placa bacteriana és summament important el raspallat dental juntament amb la pasta dentífrica fluorada i el fil dental (el gran oblidat per a la higiene interdental) mínim dues vegades al dia, és el patró bàsic per mantenir una bona higiene bucal i prevenir malalties bucals .

Els pacients, previ pas pel dentista, si cal seran derivats a la higienista.

La higienista a la consulta dental realitza les tartrectòmies (eliminació de càlcul o “tosca”), segellat de fissures, profilaxi, instrueix sobre la tècnica de raspallat, control de placa bacteriana i consells sobre hàbits. És important que la higiene dental i els hàbits siguin adquirits com més aviat millor, començant en una edat molt primerenca.

Una bona salut bucal s’ha de complementar amb una dieta sana i equilibrada. Evitar de forma habitual aliments processats, intentar suprimir els productes ensucrats (que de vegades es troben emmascarats en aliments i begudes) i evitar el màxim possible menjar dolços i brioixeria

S’han de fer les visites periòdiques al dentista/higienista com una cosa normal, deixant enrere el sentiment de por i angoixa, l’inici a la consulta dental és a partir de l’any de vida.

La prevenció dental és un esglaó molt important per a la prevenció de la salut en general

Una bona HIGIENE BUCAL, és un SOMRIURE SÀ i és una SALUT SANA.

Victòria Sánchez Duque

Higienista C.A.P. La Marina

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.