L’Espai Jove Química va acollir la Jornada per a Joves, un taller sobre els hàbits saludables a la Marina

Als barris de la Marina, les principals incidències en la salut són els problemes cardiorespiratoris, la salut mental, i les patologies com la depressió i la ansietat, per causes socioeconòmiques. A més, l’índex d’obesitat és un dels més alts que hi ha si comparen dades del nostre ambulatori amb la resta de CAP’s.

Des del barri es vol impulsar tota una sèrie d’activitats relacionades amb els hàbits saludables i el benestar social. Es per això que l’Espai Jove Química ha organitzat una xerrada perquè els joves sapiguem una mica més sobre els aliments que mengem en el nostre dia a dia i per conscienciar-nos sobre els hàbits físics, però també sobre el benestar emocional i la socialització, ja que tot forma part del conjunt dels hàbits saludables.

L’activitat es va centrar sobretot en els valors nutricionals i saludables dels aliments mitjançant l’etiqueta Nutri-Score, que avalua els nutrients amb valors de la A (molt saludable) fins a la E (gens saludable) dels aliments que mengem. Els joves assistents a la xerrada vam participar activament compartint els nostres dubtes i explicant el que solem menjar en la nostra dieta. Vam poder saber que en el nostre dia a dia es recomana beure al menys 1 litre d’aigua, o que els nachos del supermercat estan valorats amb una B en la escala Nutri-Score, fet que ens va sorprendre, així com que el suc de taronja si és natural perd tota la polpa.

Aquestes jornades s’emmarquen dins del cicle d’hàbits saludables a la Marina organitzat per la Taula de Salut Comunitària de la Marina, que forma part del Pla Comunitari. Les xerrades tracten diverses temàtiques relacionades amb la alimentació i la salut, i estan orientades a diferents col·lectius com ara famílies, infància, gent gran i dones.

La xerrada va tenir lloc el passat dijous 28 de setembre a l’Espai Jove Química, i va ser presentada per l’ Isaac, tècnic de la fundació Mans a les Mans i responsable del projecte Ocell de Foc, un programa dirigit al jovent d’entre 16 i 30 anys que se centra especialment en les persones que pateixen un problema de salut mental amb l’objectiu d’acompanyar-los i millorar la seva qualitat de vida. També hi va ser Loreana Rando, tècnica del Pla de desenvolupament de la Marina.

A més a més la Taula de Salut Comunitària de la Marina proposa un ampli ventall d’activitats vinculades amb el benestar i salut per a diverses franges d’edat i col.lectius. 

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.