Cuidem la nostra salut emocional!

Molts cops, quan parlem de salut, ens focalitzem amb la salut física. És una relació innata que s’ha fet durant molts anys. Però, també existeix la salut emocional, i de fet és un element essencial per a poder sentir-nos plens amb nosaltres mateixos. Una bona salut emocional implica un estat de benestar psicològic en el qual sentim que podem desenvolupar les nostres capacitats, afrontar qualsevol situació quotidiana d’estrès, tenir relacions satisfactòries i/o treballar de manera eficient. Per tant, ens ajuda a poder fer front als reptes i alts i baixos que ens trobem diàriament.

No obstant això, no vol dir que sempre hàgim d’estar feliços i contents amb qualsevol esdeveniment que transcorri a les nostres vides. Hi ha moments de tot. Moments de la vida que estarem millor i altres que no tant. I això és normal. Naturalment, som ésser humans que sentim, que tenim emocions, i al llarg de la vida passem per fluctuacions del nostre estat emocional. Tanmateix, molts cops va relacionat pel context del qual estem rodejats. És a dir, de l’ambient en el qual ens movem o bé de les persones amb qui ens relacionem. Però també depèn de nosaltres, de com estem en aquell moment. No sempre afrontem les coses que ens passen de la mateixa manera, ja que influeix molt la situació en la que ens trobem en aquell precís instant.

A vegades, passen fets inesperats que ens destaroten, sentim que ens superen i que ens impedeixen continuar amb la rutina diària que teníem. Encara que tots hem sentit algun cop totes les emocions, hi ha moments que ens costa més fer un bon maneig de les mateixes emocions. Això fa que ens bloquegem i necessitem demanar ajuda de professionals, per ordenar i desbloquejar aquestes emocions.

Cal dir, però, que no sempre aquests esdeveniments són reals, molts cops els anticipem o imaginem, tot i ser situacions que no estan passant sí que tenen influència per generar reaccions emocionals. Si ens parem a pensar, la majoria de vegades no passa allò que hem anticipat i que ens ha fet estar tant malament en aquell període de temps.

Així doncs, hem de saber que les emocions formen part de nosaltres, que no sempre depenen de nosaltres però sí que som nosaltres els que decidim què necessitem. Prioritza i cuida la teva salut emocional!

CAP LA MARINA

Ares Alaminos

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.