21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

Equip de Salut CAP Dr. Carles Ribas//

El Dia Mundial de l’Alzheimer no és una data per “celebrar”, sinó el moment de posar sobre la taula qüestions que afecten un important col·lectiu de la nostra població. Aquest any, la Confederación de familiares de pacientes afectados de Alzheimer, (CEAFA) vol reivindicar i visibilitzar el valor del cuidador, perquè és el principal actor d’aquests abordatge integral de l’Alzheimer, atenent al familiar malalt, assistint al seu progressiu declivi, patint en carns pròpies les conseqüències que provoca la malaltia.

Sobre ell es centren propostes de valor per garantir la millora de les atencions en l’entorn familiar, idees que aspiren a formar part dels treballs del Grup Estatal de Demència promogut per l Institut de majors i serveis socials (IMSERSO) per avançar cap a una Política d’Estat d’Alzheimer.

El cuidador de familiar és un dels protagonistes principals i de més gran valor que apareixen en l’atenció als que pateixen directament la malaltia d’Alzheimer i els seus efectes. Amb independència dels canvis que experimenta la família en el procés. Aquesta continua sent el principal oferent de cures, serveis i atencions a les persones en situació de dependència.

Fa falta el reconeixement públic de la figura del Cuidador Familiar, la dotació dels recursos necessaris mentre duri l’atenció i la dotació dels recursos oportuns una vegada l’atenció hagi finalitzat, segon demana la mateixa CEAFA.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.