Feliç Any Nou: la cura del nostre cos

La Marina arriba a les vostres mans amb el nou any. Aquest 2016 podem fer tots un exercici de reflexió i pensar que ser diferent, només agafant consciència del que i qui som.

Aquest mes us animo que considereu el vostre cos físic com si fos el vostre automòbil. Per als que n’utilitzeu serà més fácil però els altres també podeu fer un exercici d’imaginació. És el nostre company de viatge i ens ha de durar fins a l’últim dia en el millor estat possible.

En primer lloc, estimeu-lo. És el que teniu més a prop i al que més coneixeu. Si no sou capaços d’estimar el vostre cos, difícilment podreu tenir cura del dels que teniu a la vora. I sobretot, accepteu el que teniu, doncs no n’hi ha un altre de recanvi i és la suma del que eren els vostres pares, avis, besavis….

En segon lloc, escolteu-lo. El cos ens avisa sempre amb antelació quan alguna cosa no funciona, només hem de ser atents i posar-hi molta atenció als petits detalls. En el moment en que en tingueu consciència serà més fàcil. I si ho feu podreu tenir prevenció per al que pugui passar.

En tercer lloc. Mimeu-lo. Doneu-li sempre el que li calgui: molta aigua per dins i per fora; teniu en compte que de mitjana, el nostre cos en la seva composició és un vuitanta per cent aigua. Una bona alimentació, que contingui els nutrients necessaris per al seu bon funcionament. Deixeu-lo dormir el que necessiti i si això vol dir deixar el programa de la tele a mitges, s’ha de fer. Abrigueu-lo amb teixits que no el perjudiquin. Netegeu-lo amb productes que no siguin nocius.

En quart lloc, manteniu-lo en forma. Ha de passejar i fer exercici; cada un dins les seves possibilitats. Ha de respirar aire pur, almenys un cop per setmana. No cal fer molts quilòmetres, podeu pujar a la muntanya. A la caseta del migdia, al costat del castell de Montjuïc hi queda una pineda, l’aire és més net que el del barri i costa mitja hora de pujar-hi i vint minuts de baixada.

Per últim, recordeu que cos només en tenim un i no té recanvi. Si el respectem a ell, serem capaços de respectar els dels altres i la natura que ens envolta.

Per aquest any que entra només vull desitjar-vos que sigueu feliços almenys un cop al dia. Això us ajudarà a esperar que arribi el següent amb més alegria.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.