Les alternatives que valora l’AMPA de Can Clos per evitar el tancament de l’escola

Convertir-se en un institut escola i la continuïtat educativa amb l’escola bressol són les opcions per explorar

L’anunci del tancament de l’escola Can Clos fet pel Consorci d’Educació de Barcelona, entitat que integren la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, ha posat en contra d’aquesta decisió la comunitat educativa del centre. Ni mestres ni pares i mares hi estan d’acord.

Per això, fa unes setmanes l’AMPA ha realitzat diverses accions per fer visible la seva protesta:  cartells i pancartes expressant-ne la disconformitat, i també molta activitat a les xarxes socials i als espais de participació política, com ara l’últim consell de barri de La Marina, celebrat el dijous 19 de novembre de forma telemàtica.

En aquesta ocasió la Merche Martínez, mare i representant de l’AMPA, ha informat que el Regidor Marc Serra els havia rebut en una reunió on s’havia compromès a explorar junts alternatives per evitar el tancament del centre: convertir-lo en un institut escola, i donar-hi continuïtat educativa als infants de l’escola bressol Niu d’Infants, ara acollits al centre de Can Clos.

Pel que fa al model d’institut escola, consisteix en aplegar en un sol projecte educatiu tot el període d’ensenyament obligatori, des dels 3 fins als 16 anys. Això implica la convivència d’infants i adolescents. Els avantatges d’aquest model de centre, segons s’informa a la web del Consorci, són tres: aconseguir dues línies completes i consolidades a primària i ESO, disposar d’espais adequats a totes les edats escolaritzades en un o més edificis d’un mateix recinte, i disposar també d’una oferta de serveis de cuina i menjador per a tots els alumnes. A cada territori pot variar la cartera de serveis en funció de la població escolar.

Pel que fa a l’opció de continuïtat de l’escola municipal bressol Niu d’Infants (dels 4 mesos fins als 3 anys), que ja s’imparteix al mateix centre de Can Clos, Martínez ha assegurat que fins ara, tot i compartir edifici, no s’ha treballat prou conjuntament per garantir una bona ràtio de matriculació dels infants perquè en acabar aquest cicle bressol continuïn al mateix centre.

El Regidor Serra s’ha compromès a visitar el centre i ha defensat que en cap moment s’ha deixat sense opció els infants, ja que la proposta pretén una “fusió” entre les escoles Can Clos i Enric Granados. No obstant això, la fusió en la pràctica significa tancar el projecte educatiu de Can Clos, i per això l’AMPA ha convocat una protesta el 12 de desembre.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.