Qui són els nous consellers del districte Sants Montjuïc?

Text: Andrea Bello

A l’anterior número de La Marina us vam presentar algunes dades sobre els nous membres de govern de l’Ajuntament, un article fet per la FAVB. Ara, nosaltres hem volgut fer el mateix amb els consellers del districte de Sants Montjuïc, i així donar l’oportunitat als veïns i veïnes de saber una mica més sobre les persones que prenen les decisions que afecten els barris.

Per fer-ho hem repartit una enquesta als 19 consellers i conselleres amb preguntes sobre diferents àmbits com ara estudis, habitatge o família. Alguns d’ells no han contestat l’enquesta dins del període establert per tant no han estat inclosos. Aquí teniu els resultats:

El perfil del consell de districte

En aquesta legislatura la paritat està assolida, el nombre de dones que ocupen el seu lloc al Consell (10) supera només per un el d’homes (9). Pel que fa a les edats la majoria es troben concentrades entre la franja dels 40 als 60 anys, sorprèn però la joventut de la benjamina de la casa, Ling Ling Masferrer, del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya amb només 24 anys. La més experimentada és Àngels Boix del PSC, amb 63 anys.

El nivell d’estudis és prou elevat: 11 dels 16 consellers enquestats han cursat un grau universitari en camps que van de la literatura a la comunicació audiovisual o treballs socials, entre més. La resta, la majoria han fet cursos de formació professional i tots han conclòs els estudis bàsics.

Els idiomes que parlen els consellers i conselleres a banda de català i castellà, són l’anglès i el francès, als qual la Marina Berruezo de BCN en Comú, l’Albert Dausedes del PSC, així com per el Josep Pèrez, d’ERC, hi afegeixen l’italià.

La “feina de conseller” i el món laboral

Ser conseller o consellera no es pot considerar una feina convencional, ja que molts compaginen la dedicació amb altres afers amb la representació política als barris del districte.

En el cas de Sants Montjuïc, 12 dels enquestats tenen una altra feina a banda de la seva funció de conseller. Les ocupacions són diverses: traductora freelance, dependenta, gerent, consultora, publicista, procurador de tribunals, assessora del grup municipal, professor universitari associat i taxista de cotxes adaptats. Entre ells, n’hi ha tres que ocupen un càrrec a la administració pública.

El lloc residència dels consellers i conselleres

Com que la política de proximitat es fa vivint al territori, hem volgut saber a quins barris viuen els nostres representants als consell del districte. Una bona notícia és que la majoria viuen al districte o als voltants: el barri on se situen més consellers és a La Marina (5),  en segona posició trobem Sants (3) i Poble sec (3), seguits per La Bordeta i Les Corts amb un conseller cadascun.

Pel que fa al tipus d’habitatge, 6 consellers paguen lloguer, sis més paguen hipoteca i només un té vivenda de propietat. Les altres opcions son pisos compartits amb amics o amb els pares.

Família, sanitat i educació

Dins del consell coexisteixen diferents realitats familiars, representatiu de la societat. Un clar exemple d’això és el nombre de consellers i conselleres divorciades (4), superant el de casats/des (3). La majoria viu en parella (6), o són solters (3). A més, dos dels enquestats formen família monoparental.

Quant a la Sanitat, el sistema públic és el més utilitzat pels consellers i conselleres: 12 en fan ús, i 4 la mútua privada. En canvi els centres d’educatius als que van assistir els consellers i conselleres, les xifres canvien i l’escola concertada és la opció més senyalada, sumant més que la pública.  Tot i això en els casos dels consellers i conselleres amb fills, l’escola pública és la que aglutina més de la meitat de les respostes. 

Com es mouen els consellers i conselleres

El metro i l’autobús son els dos mitjans de transport públic que els membres del consell de districte utilitzen amb més freqüència, seguits a molta distància pel transport privat, cotxe o moto. Alguns com la Marina Berruezo i el Jaume Gaixas, de BCN en Comú, i la Georgina Lázaro, de Junts per Catalunya, fan un ús habitual de la bicicleta per despaçar-se.

L’oci i els consellers

Els consellers i conselleres respecte de l’oci son una mica diferent als millennials, són més cinèfils. Quan els hem demanat escollir l’opció majoritària han estat les pel·lícules, seguida dels llibres i les sèries, en segon i tercer lloc, respectivament.  de preferència.

Un altre dels fets importants, sobretot pels més joves, són les xarxes socials. Facebook és la preferida entre les xarxes socials, i a continuació Instagram i Twitter.

També a l’hora d’escollir telèfon, hi ha dues marques que destaquen entre les altres, Samsung (5) i Huawei (4).

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.