La Fundació Cruyff, FC. Barcelona i la Caixa inauguren un pati 14 a l’escola Seat

Agustín Forteza

Aquest matí a les 13.00h, el president del FC Barcelona i de la seva Fundació, Josep Maria Bartomeu, el director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró, i el fundador de la Fundació Cruyff, Johan Cruyff, han presentat el projecte ‘Pati 14’, a l’escola CEIP Seatde Barcelona. Aquest és un dels 10 centres centres catalans on es desenvolupa la iniciativa, que s’emmarca en el projecte ‘Pati 14’ de la Fundació Cruyff, i que aposta per la millora de patis d’escoles amb  l’objectiu de fomentar l’activitat física i la pràctica de l’esport.

‘Pati 14’ dissenya l’espai esportiu de l’escola a través de pintures i dibuixos i el material esportiu addicional per gaudir de la porteria de paret, el cercle de creativitat i la pista d’atletisme i així fomentar l’activitat física, prevenint el sedentarisme i l’obesitat infantil.  El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha declarat: “amb aquesta col·laboració ajudarem que molts nens creixin millor perquè l’esport vol dir per ells creixement intel·lectual però també disciplina, rigor i companyia”. Cruyff per la seva banda ha volgut destacar la importància dels patis en la vida esportiva dels nens, assegurant que ” és un punt de trobada per a ells i aquest projecte ajuda a millorar el comportament dels infants”. El president d ela Fundació L’obra Social La Caixa, Jaume Giró, no ha pogut amagar la seva satisfacció  del treball que estan fent amb les dues fundacions: “són els millors socis per a un projecte com aquest perquè compartim missió i visió, que és millorar l’educació utilitzant l’esport i els valors”.

El projecte Pati14, que va néixer un dimecres 25 d’abril de 2012 amb motiu de l’aniversari del 65è aniversari de Johan Cruyff, compta en l’actualitat amb 122 Patis14, ubicats a Espanya i Països Baixos. A més del centre CEIP Seat de Barcelona, el projecte es desenvoluparà en altres escoles de Badalona, Manresa, Girona, Banyoles, Lleida, Mollerussa, Tarragona, Reus i Amposta.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.