Fer-li un gol al patriarcat: el partit de l’EFA Pedraza i l’U.E. Sants

Jugadores de l'EFA Pedraza i l'U.E. Sants en finalitzar el partit

Pau Llopis

Sota el lema de #SeAcabó es va disputar el partit de les jugadores de l’EFA Pedraza i l’U.E. Sants el passat divendres 24 de novembre al Camp de Futbol La Bàscula, amb motiu del 25N. Una trobada futbolística organitzada pel Centre Cultural Estrelles Altes per a reivindicar un esport per a tothom i denunciar les violències i discriminacions masclistes en el conjunt de la societat, però posant el focus en el món del futbol, on encara queda força feina per fer, fins i tot en els estaments més professionals.

La jornada va començar amb un taller de prevenció i sensibilització sobre les violències masclistes per a totes les edats, en el qual va poder participar tothom. A les set de la tarda, després d’un discurs inicial de la mà de l’Alba Prieto, jove d’Estrelles Altes, va sonar el xiulet i va començar el partit. Les jugadores, animades per un nombrós públic que s’hi havia aplegat, van desplegar un joc frenètic i atractiu que va entusiasmar i fer vibrar a tothom.

Els dos equips estaven formats per una barreja de jugadores dels dos clubs, en una mostra simbòlica de la unió de les dues entitats per erradicar la violència envers les dones i aconseguir un futbol en igualtat de condicions. Una jornada de celebració, sense deixar de banda la protesta, on l’objectiu era fer-li un gol al masclisme i el resultat del partit no tenia importància.

(Pau Llopis)

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.