El Certamen Literari Francesc Candel arriba a la XIX edició

El passat dimecres, 31 de maig, es van lliurar els premis d’un dels concursos culturals més esperats al Districte de Sants-Montjuïc. 264 obres es van sotmetre a escrutini d’un jurat que va avaluar la qualitat de les poesies, relats i reportatges que es van presentar al certamen. I només vuit van aconseguir entrar al pòdium, quatre d’elles, com a guanyadores. 

Es tracta d’un concurs que, a més d’homenatjar la figura de Francesc Candel, té com a objectiu incentivar la creació literària per part de la ciutadania i fomentar la lectura. El periodista Jesús Martínez, reporter, escriptor i col·laborador de La Marina, va presentar un acte ple d’emocions, on li va dedicar un discurs a la literatura i a l’estreta relació que mantenia amb el seu pare, que ens va deixar fa poc més d’un mes. El grup Mastika es va encarregar de l’actuació inicial.

La consellera de cultura del Districte de Sants-Montjuïc en funcions, la Marina Berruezo, i la regidora del Consell del Districte de Sants-Montjuïc, la Neus Munté, van ser les encarregades d’entregar els premis, que a banda de l’econòmic (de 200 euros pels finalistes i 400 pels guanyadors), era una escultura de Benito Maín, també present a l’acte.

Aquests són els guanyadors i finalistes a les diferents categories:

  • En la modalitat de ‘Relat Curt Juvenil’. Obra guanyadora: ‘El retorn’ de Mariona Bargalló Campillo. Obra finalista: ‘Sentirás la levedad cuando tus lágrimas se conviertan en néctar’ de Cristina Mula Moreno.
  • En la modalitat de ‘Relat Curt Adult’. Obra guanyadora: ‘El noi de les prunes’ de Maria Juan Serrahima. Obra finalista: ‘No pensi en una vaca’ de Xavier Armengol i Santacreu.
  • En la modalitat de ‘Poesia’. Obra guanyadora: ‘A la Luz del candil’ de M. Pilar Geraldo Denia. Obra finalista: ‘Ciutat d’agost’ de Xavier Rodon Morera.
  • En la modalitat de ‘Reportatge Periodístic’. Obra guanyadora: ‘Ares trepitja l’aula’ de Josep Maria Seglers Gómez-Quintero. Obra finalista: ‘Donde se nace o donde se pace’ de Jorge A. Trujillo Gil.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.