L’escultor Benito Maín rebrà la Medalla d’Honor de Barcelona

Benito Maín amb una de les seves escultures. (FAAOC)

Ahir va tenir lloc el plenari del mes de febrer del districte Sants-Montjuïc, en el qual, entre els diversos temes i punts que es van tractar, s’hi trobava la proposta de concessió de dues medalles d’honor de Barcelona, una d’elles a una entitat o associació, i l’altra, a un individual.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, va ser l’encarregat de presentar els dos candidats. El primer d’ells era l’Associació Cívica La Nau, la qual guarda una estreta relació històrica d’ajuda i compromís amb el barri de Sants. Aquesta institució s’encarrega de lluitar contra la pobresa i l’exclusió social, mitjançant el subministrament de productes no alimentaris de primera necessitat, com poden ser productes d’higiene o roba, a persones i famílies amb dificultats econòmiques, socials i laborals.

El segon candidat és Benito Maín, un escultor nascut a Guadalajara, que és veí de la Marina des de ben jove, a qui es proposa per la seva trajectòria artística i la seva vinculació i implicació amb el barri i les seves activitats culturals.

Ambdós candidats van ser aprovats amb acord unànime de tots els grups municipals, que reconeixien així de manera conjunta els mèrits dels premiats, receptors més que dignes d’aquesta distinció.

Les obres d’en Benito, a més a més, ja formen part del conjunt, de l’arquitectura i de l’imaginari col·lectiu de la Marina i del districte en general. Tal com va esmentar Marc Serra, en són exemple el monument commemoratiu a pescadors i treballadors de les fàbriques de la plaça del Moviment Obrer, l’estàtua a mida real del Quixot que es troba a la Biblioteca Francesc Candel o els guardons dels premis Francesc Candel, per altra banda, també creació del manyà.

Benito Maín amb el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, amics i familiars presentant l’escultura del Quixot. (Josep Vicens).

Per aquest motiu, des de l’Associació de Mitjans de Comunicació Local (AMCL) ja es reconeixia l’any passat a Benito Maín per tota una vida dedicada a l’art i també per la seva relació amb la Marina, que l’han convertit, a base d’esforç i treball, en un dels símbols artístics més reconeixibles, ara no només del barri, sinó de la ciutat.

Reconeixement de l’AMCL a Benito Maín

Recupereu aquí una entrevista realitzada a Benito Maín

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.