Mossèn Josep Hortet s’acomiada de la Marina després de 33 anys de servei

El mossèn Josep Hortet, durant una entrevista. (Alejandro Flores)

Les vistes a les roques de Montjuïc, situades darrere de l’altar de la parròquia de Sant Bartomeu, abracen la silueta de Josep Hortet en la seva última cerimònia com a rector al comiat, que va tenir lloc el passat 25 de setembre, amb el temple ple de gom a gom de veïns, veïnes i amistats. Hortet canvia d’etapa i deixa la tasca com a rector. “Vaig arribar amb 52 anys i ara, als 85, és prudent i saludable fer aquest pas”, detallava a la celebració.

El mossèn va fer un repàs històric de les dues capelles i de la seva trajectòria tant professional com espiritual al barri. Va acabar amb unes paraules que destacaven el sentiment de comunitat “mogut per la fe i l’amistat” i els aprenentatges que ha anat adquirint al llarg d’aquestes tres dècades de feina a la Marina, “gràcies a les vibracions que em transmetíeu i a les experiències viscudes”.

El mossèn Josep Hortet presideix la cerimònia del seu comiat a la parròquia de Sant Bartomeu. (Josep Vicenç)

Finalment, deia, “mai hem de renunciar a fer el bé en cada situació, no hem de tenir una conducta rígida ni inflexible de ment i de cor amb les persones, la seva cultura, les seves situacions i opcions de vida. També, davant les crisis polítiques i ecològiques de la humanitat, des de la nostra condició de gent treballadora, ens resulta evident que no podem ser neutrals o indiferents, i que no basta amb les ajudes assistencials a les persones que ho necessiten, sinó que s’ha de tractar a cada persona amb respecte, contribuir entre tots perquè tothom pugui tenir un bon desenvolupament personal i una vida plena eliminant les causes de la injustícia estructural al nostre món, a les nostres societats i també als nostres barris”.

Una cerimònia emotiva i en la qual tothom li feia un reconeixement per la seva tasca àrdua, propera i sempre exemplar.  

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.