Joves artistes de la Marina alcen la seva veu

Fotografia grupal d'artistes, talleristes i organitzadors de la Festa Major Jove

“Poder pujar-te a un escenari al costat de casa teva i de la teva gent és una gran oportunitat”, reflexiona Sev’s (@sevsss__) un dels artistes del barri que enguany ha actuat a la Festa Major Jove de la Marina, inclosa aquest any al programa de festes. La comissió jove va ser l’encarregada de preparar tallers, concerts, competicions esportives… i un espai per reconèixer el talent de joves artistes del barri.

Però, qui són aquests artistes?

En Sev’s ens proposa un estil urbà, “més tirant cap al R&B” comenta ell, l’acompanya el seu amic Lex (lex_038_) “jo faig trap melòdic, tot i que vaig començar rapejant”. El rap i el barri és el que va iniciar als dos en les seves carreres musicals. El barri, completa en Lex, ha estat present en la creació de la seva música: “escric les meves lletres des de les meves vivències, tant coses bones com dolentes”.

Dins del mateix estil urbà, tot i que amb tocs rockers, i actuant a dalt de l’escenari també vam veure a Anez (@anezoficial) i a Lil Jack (@lil.jacck), fet de crèixer al barri també és present a la seva música: “no en parlem directament, però si que hi ha moltes referències i influencies”. Els dos van començar com a grup, però ara actuen per separat, recorden els seus inicis on l’espai de la Bàscula ha estat clau per a ells, “ens han donat molts concerts i hi estem molt agraïts”.

Reivindiquen oportunitats pel talent local i el paper dels equipaments de proximitat, com l’espai musical La Bàscula, per fer costat als que inicien

Altres talents, també madurats a la Bàscula han estat l’Andrea i la Marcia (@marciayandrea.music), que es van conèixer al febrer dins l’espai musical i ara canten a duet acompanyades de guitarra i teclat. “De moment fem covers, però estem començant a produir la nostra pròpia música, ja tenim un parell de cançons, i estem molt emocionades”. Sobre l’experiència a la Festa Major expliquen que “pujar a un escenari tan gran i poder demostrar el que estem preparant és un pas important”.

Seguint amb les veus femenines de la jornada, ja que en la representació d’artistes també es va seguir un criteri de paritat de gènere, trobàvem cantant covers a la Madelyn, de disset anys. “Ens vam assabentar que donaven l’oportunitat de cantar a la festa jove i ens hi vam llançar. D’altra manera potser no hagés descobert que això és el que m’agrada fer”.

Tancant la festa, vam poder parlar amb els joves que conformen el col·lectiu Sudor (@sudorsudor), que participaven amb una sessió de DJ. “Som joves del barri i de Sants que organitzem esdeveniments artístics i culturals per visibilitzar artistes locals”, expliquen. “A Barcelona no hi ha associacions d’aquest tipus, quan vam començar nosaltres ens havíem d’espavilar com podíem, així que vam decidir fer el pas i formalitzar-ho, així va néixer Sudor”.

En total, una desena de propostes musicals d’estils molt variats i totes elles del barri, les quals van compartir escenari amb artistes emergents com el grup Beatneeks o la reconeguda Dj Ruslana. Una jornada d’oci que molts joves de la Marina van gaudir omplint el carrer del Foc.

Tots els artistes participants han coincidit en lloar la iniciativa i en la necessitat que es generin més espais com la Festa Major Jove. Una cosa està clara: a la Marina hi ha talent de sobres i els equipaments com la Bàscula estan fent molt bona feina!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.