Un somni fet realitat, el 65è aniversari de la Coral Sant Medir

Foto: Clemen Ruiz y Mireia Robert

Anna Pena

El passat 13 de març, la Coral Sant Medir va tancar la celebració del 65è aniversari de l’entitat fent realitat un somni: cantar al Palau de la Música. Era un somni per molts motius, però sobretot perquè venim de dos anys molt durs per a totes les persones que practiquem el cant coral. No oblidem que amb l’esclat de la pandèmia, el març de 2020, cantar va esdevenir una activitat d’alt risc i moltes corals van haver d’abandonar la seva activitat.

Aquest no va ser el cas de la coral bordetenca, que va continuar els assajos de manera virtual primer, i en grups reduïts més endavant, quan les autoritats ho van permetre. Sempre respectant totes les mesures de seguretat, amb mascareta, distància i molta prudència. Però sense aturar-se mai.

El premi de tot aquest esforç va ser més gran del que podíem imaginar. Coincidint amb la celebració dels 65 anys de l’entitat, es va presentar l’oportunitat d’actuar al bressol del cant coral a Catalunya, el Palau de la Música Catalana. El repte era immens, i el director, en Ramon Beltran, va escollir un repertori digne de l’ocasió.

Amb un Palau ple a vessar, amb més de 1.200 localitats venudes, i davant la mirada atenta i sempre fidel de familiars, amics i autoritats, el diumenge 13 de març la Coral Sant Medir va fer el concert més gran la seva història.

Els grups de la secció infantil ens van acompanyar en un recorregut per la cançó tradicional catalana, juntament amb l’animació dels amics de l’Esbart Ciutat Comtal. Els cors de Joves i de Mares i Pares van presentar algunes de les cançons que formaran part de l’espectacle conjunt que estan preparant de cara a la tardor. El grup de Percussió Corporal, sota les ordres de la incombustible Anna Llombart, va fer vibrar el públic amb els seus ritmes impossibles. Les ballarines de Claqué ens van contagiar a tots les ganes de començar a fer picar els peus. I, finalment, el Cor Adult ens va traslladar a la màgia barroca de Vivaldi amb una magnífica interpretació del seu Gloria, acompanyats per l’orquestra de cambra Sants Camerata i les solistes Olga Miracle i Magda Pujol.

Un concert inoblidable per celebrar els 65 anys d’una coral que, lluny de jubilar-se, encara el futur amb més il·lusió i projectes que mai.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.