Les arts escèniques s’apropen al barri amb el cicle BOOMBETA

El Graner celebra el seu desè aniversari i vol fer-ho conjuntament amb el barri en la quarta edició del BOOMBETA, el cicle d’arts vives que ens porta diverses propostes escèniques d’alt nivell i de diverses disciplines. Enguany amb la novetat que moltes peces han estat cocreades entre artistes residents al Graner i els veïns i veïnes del barri.

El BOOMBETA, així aposta per fer-se un lloc ben fort en l’oferta cultural al barri, amb prop d’una desena d’obres artístiques no només donant la possibilitat de participar com a espectador, ja que totes les activitats són gratuïtes, sinó també a formar part de les propostes, enfortint així el vincle entitat-veí.

El cicle es va iniciar el passat 22 de juny, amb un seguit d’activitats emmarcades dins de les Festes de La Marina, amb obres com “Exorcisme Tik Tok” de Núria Guiu. Una proposta on l’artista reflexiona entorn del cos i les imatges valent-se de l’aplicació que causa sensació entre els més joves. Guiu segueix així la línia de les seves anteriors reconegudes obres com Likes i Spiritual Boyfriends fer-nos pensar sobre la mercantilització dels nostres cossos, però també com aquestes dinàmiques virtuals succeeixen en espais físics i en contextos socials concrets.

A la presentació, on van acudir una vintena de persones, el públic va participar de l’exorcisme del mòbil, traient les imatges que es creen a l’aplicació de Tik Tok cap a l’escenari. El resultat ha estat una sala amb persones imitant-se amb moviments que tothom podia proposar i la resta imitar, en un cercle que no acabava mai.

Una altra de les propostes de la primera cita és l’obra “Lo Viejo i lo Nuevo” de la companyia Ça Marche. Unes nenes del barri, totalment amateurs, són les protagonistes que han guiat al públic pel seu espai de joc infantil, on sense ser guiades per cap adult expressen lliurement, fent reflexionar a l’espectador que les observa.

També el dia 22 els veïns i veïnes van poder gaudir d’una visita guiada al Graner per conèixer de primera mà la feina d’aquest centre de creació artística. Una quarantena de persones, dividides en dos torns, van poder fer un recorregut per totes les instal·lacions i ficar-se fins a la cuina, literalment, mentre el mateix personal del Graner, des de tècnics als mateixos artistes, els hi explicaven el funcionament de l’entitat i de cada espai.

Els assistents encuriosits no van deixar de preguntar, sobretot interessats en com podien gaudir i beneficiar-se de tenir unes instal·lacions com aquestes al barri, de moment des del Graner s’han guardat els seus contactes per a quan es faci alguna preestrena.

Tot i això, el BOOMBETA no s’acaba aquí i encara hi ha més propostes que segur que us poden interessar:

1 i 2 de juliol: Peça escènica “Darrere la muntanya” de la companyia Nyam Nyam. Amb uns bancs creats per l’ocasió gràcies a la participació de diverses famílies, aquesta peça ens porta trasllada per diversos llocs del barri par així descobrir més sobre com el concebem i l’entenem.

10 i 11 de juliol: Peça escènica “Aquí i no allà” d’Aurora Bauzà i Pere Jou. Amb la col·laboració de Les Aventureres (cantants de la coral Sant Cristòfol) l’obra ens mostra la relació entre la veu, el cos i la construcció d’una identitat tan individual i col·lectiva.
24 de juliol: Itinerari “El camino del ardor” d’Alberto Cortes. Pensat com una romeria, Cortés anirà passant per diversos punts del barri, que van ser, són o poden ser sagrats, on comptarà amb la participació veïnal per dur a terme un bateig.

A més, en diferents moments del BOOMBETA s’activarà “La conversa infinita de les imatges” de Dianelis Diéguez, un joc col·lectiu en què es recrea la conversa entre dues persones en imatges.

Enguany una altra de les novetats, és la col·laboració entre el Graner i l’AMCL, nomenat a La Marina com el mitjà oficial del cicle BOOMBETA. Això significa que podreu gaudir d’un seguit de continguts i cobertures especials del cicle pels nostres mitjans de comunicació: ràdio, diari i web. Una col·laboració que sorgeix del compromís que ambdues entitats tenen envers el barri i la cultura de proximitat.

Les accions ja es van iniciar el passat 22 de juny amb un programa radiofònic destinat a l’inici del BOOMBETA on vam poder parlar amb alguns dels i les artistes, així com estar en directe des del Graner seguint les obres. Si us ho vau perdre, el podeu recuperar al nostre Facebook!

Però igual que el BOOMBETA no s’acaba, les cobertures tampoc, estigueu atents i atentes els dies assenyalats del cicle perquè tindrem entrevistes radiofòniques en exclusiva, directes a les nostres xarxes socials i més informació al nostre web!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.