Inoblidable, el primer Concert Solidari contra l’Alzheimer a La Marina

Redacció: Vanesa Alemán / Yohany Limpias

“Inoblidable“, “immillorable”, “emocionant” o “fantàstic” han estat alguns del qualificatius més emprats pels assistents a l’hora de descriure el primer Concert Solidari contra l’Alzheimer, realitzat el passat dissabte, 28 de desembre, a una sala Pepita Casanella plena de gom a gom. Al voltant de 200 persones han gaudit de les actuacions musicals de la Coral sense Fronteres del barri de Sant Andreu i també, dels reconeguts tenor i soprano, Josep Arbonès i Marta Arbonès. Aplaudiments, ovacions i un públic ben disposat a gaudir de cada peça musical, interpretada amb talent i excel·lència, han marcat una nit “especial i màgica” pels assistents, que en arribar eren rebuts amb un còctel de cava.

En començar l’acte, en Josep Maria Pérez i el director de la fundació Pascual Maragall, Jordi Camí, agraïen a tots els presents  la solidaritat i el compromís en ser-hi, tot i les dates de cap d’any. L’esdeveniment ha estat conduit pel veí Joan Gascueña. 

Entre el públic hi ha hagut representants veïnals, associatius i també polítics. Hi era la presidenta del Consell del Districte de Sants-Montjuïc, Neus Munté, qui ha definit el concert com un “acte immillorable, amb un rerefons molt important on la solidaritat del públic assistent ha estat enorme”. També hi eren presents els consellers Georgina Lázaro, de Junts x Catalunya, i Lourdes Vidrier i Josep Pérez, d’ERC. Tots  coincidien en valorar l’acte molt positivament i expressaven que “tant de bo marqui una pauta pels futurs que vindran”.

Tot seguit, Marta Arbonès, directora de la Coral sense fronteres, ha expressat també la seva satisfacció en trobar un públic molt expectant i amb ànims de gaudir de la música. La participació del seu grup ha estat solidària, la coral no hi cobra res, “com fem sempre que actuem per donar suport a diverses iniciatives”. “En aquest cas, ens sentim encara més compromesos ja que tenim una companya al grup que té familiars amb Alzheimer”.

L’èxit de la nit ens va encoratjar a preguntar-li pel futur d’aquest tipus d’esbarts musicals, les corals, cada vegada amb menys suport. “La clau, i també el més difícil, és aconseguir el compromís de tothom qui participa. Nosaltres assagem tots els divendres i això vol dir que la gent que ve deixa d’anar a una festa, per exemple i ha d’estar a les actuacions que fem, però el fet solidari compensa”. 

Pel que fa a la recaptació, el Josep Maria Pérez ha informat que els 2.300€ aplegats amb la venda d’entrades i de marxandatge es destinaran a la fundació Pasqual Maragall i a la seva lluita contra l’Alzheimer.

L’únic contratemps de la nit va ser la capacitat de la sala, ja que moltes persones es van quedar sense poder gaudir de l’acte a causa de la rapidesa amb la qual es van esgotar totes les entrades. Això va provocar molts comentaris tant de part dels organitzadors com dels assistents en la línia de començar a plantejar un espai més gran al barri de cara a futurs actes de tota mena.

L’esdeveniment va ser impulsat i promogut pel veí Josep María Pérez juntament amb la Coordinadora de Veïns i Veïnes, la Fundació Pasqual Maragall i l’Associació de Mitjans de Comunicació de La Marina. També hi van col·laborar el Districte de Sants Montjuïc i la Granja Elena.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.