Una exposició mostra la història de la mil·lenària Mare de Déu de Port

Redacció: Laura Sicilia

La biblioteca Francesc Candel va acollir, ahir dilluns, l’exposició dedicada a la celebració del mil·lennari de la Mare de Déu de Port. A les 19 de la tarda, molts veïns i veïnes van ser presents en aquest acte per gaudir de la documentació i fotografies que en Julio Baños, en Josep Lluís Vicens i el Jordi Aresté, organitzadors de l’esdeveniment, han aconseguit cercant en arxius conservats a l’església, en llibres guardats a la seu del districte i a través de la col·laboració de veïns i veïnes.

A més de poder conèixer una mica la història de la verge i la parròquia de la Marina, els assistents van poder escoltar les anècdotes que en Josep Hortet, en Manel Simó, en Julio Baños i en Josep Lluís Vicens van explicar sobre aquest edifici mil·lenari i el passat del barri. I és que la Parròquia de Mare de Déu de Port amaga entre les seves parets tantes històries com anys celebra. Ha fet d’Ateneu, de teatre, d’ espai de reunions clandestines… Com va dir un veí assistent a l’exposició: “La Parròquia ha sigut una casa d’acollida fins i tot per aquells que no tenim fe”.

Els dies 9 i 10 de novembre en horari de 18 a 20, el primer dia, i a les 10 del matí, el segon, es tornaran a celebrar unes jornades sobre la història de la parròquia al carrer Foc número 100. Els organitzadors fan una crida per què totes aquelles persones o entitats que puguin aportar més documents, fotografies o anècdotes i records sobre l’església ho facin acostant-se a compartir-les a la parròquia, per què volen “recuperar més memòria històrica, ja que la Marina en té molta”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.