La Comunitat Portuària de Barcelona celebra el Dia del Medi Ambient amb una acció de conservació dels Espais Naturals del Delta del Llobregat

Treballadors de 20 empreses de la Comunitat Portuària han participat en la iniciativa.
  • 20 empreses s’han adherit a la jornada de voluntariat, impulsada pel grup de treball de Medi Ambient del Consell Rector de la Comunitat Portuària de Barcelona.

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, la Comunitat Portuària de Barcelona va organitzar una acció voluntària de conservació de la pineda de Can Camins. L’acció ha consistit en la retirada de la vegetació exòtica invasora, contribuint d’aquesta manera a la preservació i conservació de l’espai natural del delta del Llobregat.

Un total de 20 empreses, algunes de les quals distingides amb la certificació EMAS i altres amb l’ISO 14001, així com l’Autoritat Portuària de Barcelona, s’han adherit a aquesta iniciativa, que ha estat impulsada pel grup de treball de Medi Ambient del Consell Rector de la Comunitat Portuària.

Les empreses adherides són: APM Terminals Barcelona, Autoterminal, Bunge, Cargill, CILSA , Exolum, Decal, Tradebe Port Barcelona (Ecoimsa), Enagás, Ergransa, Hutchison Ports BEST, ICL Iberia-Tramer, Marina Barcelona’92, Marina Port Vell, Portcemen, TEPSA, TMA, Tradebe Port Services, COSCO Shipping i Vopak Terquimsa.

La iniciativa, coordinada i dirigida pels tècnics del Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, ha consistit en la retirada, i posterior eliminació en planta de compostatge, de la vegetació herbàcia exòtica que conviu amb la vegetació autòctona en el sotabosc de la pineda de Can Camins. Aquest espai té un alt valor ambiental perquè és una de les últimes pinedes litorals sobre dunes amb bon estat de conservació que queden a Catalunya. L’acció pretén contribuir a la conservació d’aquest hàbitat tan valuós i ric en biodiversitat integrat en els Espais Naturals del Delta del Llobregat i catalogat d’interès comunitari prioritari per la Unió Europea.

Aquest és el segon any que es realitza una acció compartida entre les diferents organitzacions de la Comunitat Portuària i demostra la vocació de continuïtat d’aquesta celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. L’any passat es van realitzar diverses accions simultànies de sensibilització adreçades als treballadors de les empreses del grup de treball de Medi Ambient del Consell Rector de la Comunitat Portuària.

Aquesta celebració del Dia Mundial del Medi Ambient posa de manifest que tant el Port de Barcelona com la seva Comunitat Portuària estan fent una aposta ferma en el camí cap a la sostenibilitat  ambiental, “una acció en la qual és imprescindible la implicació de totes les empreses i operadors que desenvolupen la seva activitat dintre del recinte portuari”, ha explicat el  president del Port de Barcelona, Damià Calvet. El comportament ambiental del Port de Barcelona ha de sustentar-se en el “compromís i participació de totes les persones i les empreses que desenvolupen la seva activitat en el recinte portuari. Només d’aquesta manera serem capaços d’aconseguir el repte de la neutralitat en carboni i, alhora, de millorar la nostra petjada ecològica”, ha dit Calvet.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.