Ajuntament i Generalitat impulsen la connexió del tramvia

El conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona, Josep Rull, i la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, han signat aquest dimarts un protocol de col·laboració per impulsar la connexió de les dues xarxes de tramvia.

 

El protocol estableix que l’Ajuntament de Barcelona determinarà el traçat de la unió del Trambaix i del Trambesòs en base als estudis que el consistori està acabant i d’acord amb el Pla Director d’Infraestructures 2011-2020. La Generalitat, com a titular de la xarxa tramviària metropolitana, delegarà a l’ATM les competències de planificació, ordenació, concessió i execució del projecte, com ja ho va fer per a la construcció de les altres dues xarxes de tramvia.

Potenciar un transport públic sostenible és una prioritat bàsica i essencial”, explica Rull. L’anunci del tramvia per la Diagonal es va anunciar el mateix dia que el de l’arribada de la línia 10 del metro als barris de La Marina, tot i que per a aquest transport sembla que encara caldrà esperar.

La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz ha celebrat l’acord que posa “les bases per fer realitat el que és una aposta pel transport públic que es materialitza en la connexió dels dos tramvies pel centre de la ciutat”. Sanz ha destacat que la connexió ha de fer possible una mobilitat més sostenible i segura, i ha de permetre combatre la contaminació alhora que connectarà nou municipis de l’àrea metropolitana.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.