L’Ajuntament comprarà la seu de l’Orfeó de Sants per cedir-lo a les entitats

MIQUEL VERA  @veramiquel | L’Ajuntament de Barcelona té intenció d’adquirir l’edifici a on s’ubica actualment la seu de l’Orfeó de Sants, situat a la cantonada dels carrers Miquel Àngel i Papin . Aquest espai de 4.392 metres quadrats, és avui a mig construir ja que aquesta institució històrica no ha pogut afrontar econòmicament el projecte que va endegar l’any 2007 per aixecar una nova seu per l’entitat. Així ho ha anunciat Jordi Martí, regidor del districte de Sants Montjuïc en una roa de premsa convocada aquest dilluns a l’Ajuntament de Barcelona.

La Fundació Privada Orfeó de Sants es troba avui en concurs de creditors, ja que només ha pogut fer front a la construcció d’una part de l’edifici, i també al 77% del cost del projecte. És per aquest motiu que l’Ajuntament ha fet una oferta amb l’administrador concursal, per tal d’adquirir aquesta finca proposta que està pendent d’acceptació per part del jutge.


[!] La posada en marxa de la residència universitària generarà uns superàvit que, segons va declarar Jordi Martí al Diari La Marina en una conversa informal al final de la roda de premsa, s’invertirà en la millora dels carrers i places dels barris de la Marina i Sants Badal.


Amb aquesta operació, el Districte de Sants-Montjuïc vol recuperar aquest espai emblemàtic per tal de convertir-lo en un equipament per a les entitats del barri, atès que Sants, malgrat el seu gran dinamisme cultural, cívic i social, és un barri mancat d’espais perquè les entitats desenvolupin les seves activitats.

A la compra de l’edifici caldrà posteriorment afegir el cost de l’acabament de les obres per poder posar l’equipament a disposició de les entitats, que s’estima en 1 milió d’euros aproximadament.

Aquesta suma, es pagarà amb una part dels ingressos que es preveu que aportarà una altra operació que està portant a terme l’Ajuntament de Barcelona en un terreny del barri de Sants. Es tracta del solar municipal situat al carrer Viriat 37-39 en el qual actualment hi ha un aparcament provisional de vehicles. Aquest terreny, de 945 m2 de superfície, permet la construcció d’un edifici de 14.475 m2 de sostre, destinat a residència d’estudiants universitaris.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.